Maqpaper i Energètica tanquen portes constatant la revifada del sector paperer

232

maqpaper 2016 1 - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

L’edició de 2016 de les fires bianuals Maqpaper i Energètica ha servit per constatar la revifada de la indústria paperera, un sector que havia viscut la crisi amb molta virulència. Visitants i expositors de les fires celebrades aquest dimecres i dijous al recinte de Cal Carner d’Igualada han fet un balanç satisfactori d’aquests dos dies i han posat l’accent, precisament, en el fet que la majoria d’empreses tornen a invertir després d’anys de no poder-ho fer i fins a quin punt això ha donat sentit i vitalitat a aquesta fira internacional que se celebra a Igualada des de fa ja nou edicions.

Fira d’Igualada fa una valoració molt positiva d’aquesta edició de Maqpaper i Energètica, que ha atret 242 marques expositores (principalment subministradors per a la indústria de la cel·lulosa, el paper i el cartró ondulat) i més de 600 visitants, la majoria provinents de diversos punts de l’Estat espanyol, però també han viatjat fins a Igualada per assistir a les fires persones d’Estats Units, Alemanya, França, Àustria, Itàlia i Finlàndia.

maqpaper 2016 2 - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catVisitants i expositors han valorat també l’altíssim nivell de les nou ponències que han tingut lloc en el marc de la fira, i que han tractat temes tan diversos com l’eficiència energètica, la revalorització dels residus industrials o el futur del paper. Gairebé 400 persones han assistit a les conferències i taules rodones, que han servit per reafirmar Maqpaper i Energètica com un punt de trobada del sector i un espai per fer networking i intercanviar experiències. Maqpaper és l’única fira estatal del sector i cada dos anys demostra la seva altíssima capacitat de convocatòria.

Maqpaper i Energètica estan organitzades per Fira d’Igualada amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia, i el suport tècnic de l’Associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró (ASPAPEL), l’Associació espanyola de recuperadors de paper i cartró (REPACAR), l’Associació Clúster del Paper d’Euskadi i les empreses Ferpal i Porteca Paper. L’organització ja ha manifestat la seva intenció de reeditar la fira l’any 2018.