12.3 C
Igualada
Dissabte, febrer 27, 2021

Manresa “copia” el 4D Health d’Igualada i assegura que el seu serà “referent a Catalunya”

Captura de pantalla 2015-03-04 a la(s) 11.42.38 copia.png

El Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya serà la seu del nou Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC), un nou projecte que té com a principal finalitat millorar els processos d’aprenentatge de professionals de l’àmbit de la salut a partir de la simulació clínica. Aquest nou centre aprofitarà l’equipament de la Clínica Universitària (CU+), un edifici dotat d’espais de simulació clínica d’alta complexitat tecnològica. La creació del CISARC es va aprovar el passat 23 de gener, en la darrera reunió de la Comissió Permanent del Consell General Federatiu de la UVic-UCC. Es dóna la circumstància que l’esmentat projecte és una còpia literal del 4D Health d’Igualada, un projecte que porta anys desenvolupant-se i que té previst d’inaugurar el president Artur Mas d’aquí uns dies. La notícia no ha agradat gens ni mica a l’Ajuntament d’Igualada, el principal impulsor del 4D Health.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha estat l’encarregat de fer la cloenda de l’acte de presentació d’aquest nou projecte, que ha tingut lloc aquesta setmana a la sala d’actes de la FUBManresa.

Actualment existeixen més de 500 centres de simulació clínica al món, dels quals 170 estan situats a Europa i habitualment tenen relació amb universitats, centres hospitalaris o patronals sanitàries de prestigi internacional. El que acollirà la Fundació Universitària del Bages, com a campus Manresa de la UVic-UCC, “té intenció de convertir-se en centre de referència a Catalunya en aquest àmbit”.

El CISARC impulsarà iniciatives, projectes, programes i activitats de transferència, gestió i desenvolupament de coneixement vinculat a la pràctica clínica i amb un ús intensiu de la simulació, amb l’objectiu que aquesta sigui més eficient i més segura. El nou centre es proposa col·laborar amb organitzacions del sector salut, amb entitats de referència en aquest àmbit, com ara patronals sanitàries, col·legis i associacions professionals, societats científiques, laboratoris i òrgans del Departament de Salut.

Els seus àmbits d’actuació se centraran en el desenvolupament d’equips d’alt rendiment clínic, la innovació clínica i el suport a la recerca aplicada i la consultoria i desenvolupament de projectes de simulació i innovació. En el primer àmbit es contempla la realització de programes d’entrenament clínic, circuits de simulació i altres activitats que contribueixin al desenvolupament i perfeccionament d’equips del sector sanitari, sociosanitari i social.

En l’àmbit de la innovació clínica i la recerca aplicada, el CISARC aprofitarà les seves instal·lacions per dur-hi a terme proves de producte de la indústria vinculada al sector de la salut. També col·laborarà amb el sector en l’impuls de projectes de recerca aplicada en la línia de la transferència de coneixement a les organitzacions de salut i la societat en general. Aquesta innovació no es limitarà únicament als productes, sinó que serà extrapolable a la innovació metodològica.

Finalment, pel que fa a la consultoria i desenvolupament de projectes, el CISARC preveu dissenyar i produir eines i recursos digitals complementaris a la simulació presencial, experimentar i provar processos de treball per avaluar-los prèviament a la seva aplicació i fer enregistraments de proves, processos assistencials o activitats clíniques per convertir-los en recursos audiovisuals de salut.

La Clínica Universitària es va traslladar a un nou edifici el setembre de l’any 2012. En el seu disseny es van tenir en compte les necessitats de l’equipament tant per a l’activitat assistencial com per a la docència dels alumnes de grau, postgrau i màster.

Amb una superfície de 3.500 metres quadrats, dels quals més de 1.000 estan dedicats a la simulació clínica. S’hi compta un bloc quirúrgic, un box de reanimació i d’UCI, habitacions hospitalàries, sales de consultes externes i aules de formació, entre d’altres espais. Tots estan dotats d’equips audiovisuals d’enregistrament que permeten gravar les activitats de simulació per fer-ne una revisió crítica posteriorment a l’actuació de l’alumnat.

A banda de les instal·lacions de simulació, el CSIRC compta amb un equip multidisciplinari de professionals especialistes en el monitoratge d’activitats de simulació i experts en l’ús metodològic i de la tecnologia per aquest mètode docent.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir