Malestar a Vilanova davant l’exigència de l’Agència Tributària de liquidar l’impost de transmissió patrimonial a les concessionàries municipals

135

L’Agència Tributària de Catalunya està fent requeriments a les persones beneficiàries d’una concessió administrativa per part de l’Ajuntament de Vilanova del Camí per autoliquidar l’impost per transmissió patrimonial. Aquesta és la primera vegada que l’Agència Tributària ho demana i la mesura ha provocat malestar entre les persones afectades.

Durant el mes de març, l’Agència Tributària ja va requerir a l’Ajuntament de Vilanova del Camí la comunicació de les dades de les concessions administratives i altres negocis equiparats atorgats o modificats durant els darrers anys.

Aquests dies, les persones beneficiàries d’aquestes concessions administratives que afecten les places al pàrquing municipal, les parades del Mercat de Sant Hilari i del mercat ambulant, les terrasses de bars i restaurants, els bars d’edificis públics, quiosc… estan rebent les notificacions perquè facin efectiva aquesta autoliquidació en el termini màxim de 15 dies.

L’import del tribut en qüestió és del 4% del valor real de la concessió administrativa concedida. És a dir, que si la concessió s’ha atorgat per 10 anys, l’import a liquidar és el 4% d’aquests 10 anys. Una mesura que ha ocasionat moltes queixes de les persones concessionàries que se senten “enganyades” ja que fins ara no se’ls ha facilitat cap informació al respecte. Troben “abusiu” el fet que se’ls faci pagar per la totalitat de la concessió i no de manera anual, ja que “la concessió es pot rescindir abans del termini assenyalat”, diuen.

Des de l’Ajuntament de Vilanova del Camí també han mostrat desconcert sobre la mesura que ha pres l’Agència Tributària, ja que fins a la data, mai s’havien demanat aquestes autoliquidacions.

L’Alcaldessa Noemí Trucharte s’ha mostrat sorpresa davant el requeriment imminent de l’Agència Tributària de Catalunya “i aquest afany recaptatori”. “Lamentem que l’Agència no s’hagi comunicat amb l’Ajuntament prèviament ja que ens  ha impedit que poguéssim informar correctament a les persones afectades” ha dit Trucharte.