L’últim dissabte de setembre hi haurà una necessària Marató de Donació de Sang a Igualada

100

El pròxim dissabte 24 de setembre de 2016, de 10 a 22h, el Teatre Municipal de l’Ateneu acollirà una nova edició de la Marató de Donació de Sang. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament d’Igualada, MIPS Fundació Privada, l’Ateneu Igualadí i l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia.

donacio_sang_divendresGràcies a la participació de tota la ciutat, cada any aconseguim que la jornada es superi amb escreix les expectatives. L’any passat 649 persones van venir a la Marató, fent que aquesta sigui un dels principals referents a Catalunya. L’intenció dels organitzadors és que aquesta Marató ajudarà a recuperar l’estoc de sang que necessita mantenir Catalunya després de l’estiu, i que hores d’ara està en una situació quasi crítica de reserves.

Amb l’èxit que es va obtenir en la passada edició traslladant la marató en el Teatre de l’Ateneu, enguany s’ampliaran novament els mitjans per evitar cues i facilitar la donació.

Eslògan “La sort de donar sang”
Donar sang és sinònim de salut, per això ser donant és una sort. Com també és una sort per als qui necessiten sang que hi hagi milers de persones que cada any en donen. Gràcies a elles, els malalts poden rebre sang per a les operacions i tractaments. De fet, a Catalunya cada any prop de 100.000 persones necessiten sang per als seus tractaments i operacions.
La Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. Al llarg d’aquests dies s’està implicant el teixit associatiu i empresarial dels municipis i rodalies.

A més a més, amb les etiquetes #MSangIgualada i #Sigueselprotagonista es vol continuar mobilitzant als igualadins i igualadines perquè segueixin sent els verdaders protagonistes de la Marató de Donació de Sang. Es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials, i així dinamitzar a la societat present a Twitter, Facebook i Instagram. La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més, i no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

Al web www.donarsang.gen- cat.cat es dóna resposta a les preguntes més freqüents so- bre la donació de sang.

La col·laboració per la Marató continua oberta per totes aquelles persones i entitats que vulguin participar-hi, ja sigui aportant idees, ajudant a la difusió o preparant activitats. Per fer-ho, cal contactar al telèfon 93 805 00 68 o via e-mail a: jmplanella@nadark.com.