24.1 C
Igualada
Divendres, juny 2, 2023

L'”STEM a punt” treballarà per potenciar les ciències entre infants i joves

Aquest dimarts i dimecres tindrà lloc el programa “Igualada STEM a punt”, organitzat per l’Ajuntament d’Igualada en col·laboració amb TICAnoia. Igualada acollirà diverses activitats organitzades amb l’objectiu de posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes un espai de participació i reflexió sobre la tecnologia.

Les activitats del programa STEM, que la majoria d’elles es podran seguir en línia, s’orienten a trencar l’escletxa de gènere en el món digital, tecnològic i científic, amb diverses sessions orientades als segments més joves de la població, així com al món de l’ensenyament. Aquestes jornades donen continuïtat als esforços fets per la Taula d’Innovació d’Igualada per l’empoderament femení i a les activitats de les dues darreres edicions de la Mobile Week d’Igualada.

La regidora d’ensenyament Patrícia Illa ha explicat que “Igualada ja fa anys que treballa per promocionar les ciències en diferents àmbits de la ciutat, des de potenciar els estudis universitaris en aquest camp, a donar suport a les iniciatives treballades amb Tic Anoia i sobretot des de fa 3 anys amb la participació a la Mobile Week”.

Entre les activitats que es duran a terme, destaca la Taula Rodona que tindrà lloc el dia 11 de maig i porta per títol “Trencant l’escletxa de gènere en el món digital i científic” on participen diferents dones que han desenvolupat la seva experiència professional en aquest àmbit que tindrà lloc a l’escola Maristes d’Igualada (amb alumnat del propi centre) i serà retransmesa per YouTube per a tota persona externa al centre que vulgui seguir l’acte. El mateix dia, també tindrà lloc una xerrada online amb el títol “Canviant rols de gènere en l’àmbit educatiu” a càrrec de Núria Salán, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

La programació es completarà el dimecres 12, amb més activitats: la xerrada “Els videojocs des d’una perspectiva de gènere”, a càrrec de Gisela Vaquero, membre de Women in Games i el taller “Universitat i Empresa treballen plegats”, una col·laboració entre empreses i els alumnes del Campus Universitari d’Igualada. El mateix dimecres a la tarda tindran lloc activitats de les iniciatives #GirlsGonna i Young IT Girls en diferents centres d’ensenyament d’Igualada.

Programa d’activitats
Dimarts, 11 de maig
10:00
Obertura Institucional
Marc Castells, Alcalde d’Igualada
Jordi Solà, President de TIC Anoia
Directe a: https://www.youtube.com/watch?v=FXmNbqas8nI

10:10 a 11:00
Trencant l’escletxa de gènere en el món digital i científic
Taula Rodona amb Núria Salán, Ester Comenge, Carla Vintró i Meritxell Bautista.
Directe a: https://www.youtube.com/watch?v=FXmNbqas8nI

17:30 a 18:30
Canviant rols de gènere en l’àmbit educatiu
Núria Salán
Directe a:
https://zoom.us/j/91963019398?pwd=N2xBMm1ZbHZHR05HbURBK1JLaVNtZz09

Dimecres, 12 de mag
9:00 a 11:00
Taller: Universitat i Empresa treballen plegats
Activitat per a l’alumnat del grau en Grau en Tècniques d’Interacció Digital i de Computació del Campus Igualada – UDL

11:00 a 12:00
Anem a la Lluna amb Margaret Hamilton
A càrrec #Girls Gonna go to the Moon
Activitat infantil per a diversos centres escolars d’Igualada.

12:30 a 13:30
Xerrada: Els videojocs des d’una perspectiva de gènere
Gisela Vaquero (Women in games)
Directe a:
https://www.youtube.com/watch?v=7oZXbvPrC-o

13:00 a 14:00
Escape Room. Atrapa a la Hacker d’Instagram
Young IT Girls
Activitat dirigida a l’alumnat d’ESO de l’Institut Badia i Margarit d’Igualada

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Sortida del grup del projecte “Radars”, que atén gent gran en solitud no volguda

El programa Radars, nascut des de la regidoria d’Acció Social per atendre les persones grans en situació de solitud no volguda, ha organitzat una...

Igualada obre el procés de licitació dels primers serveis del futur nou Mercat

L’Ajuntament d’Igualada obre la licitació per a la cessió dels lots de venda i del forn/granja del futur mercat “La Masuca” en la seva...

Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones...

Últimes notícies