L’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena viatja a Mèxic
L

12 de març de 2018

Des d’avui fins al 16 de març, l’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena participarà a una missió empresarial d’automoció a Mèxic, organitzada per ACCIÓ i el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC).

L’objectiu de la trobada és poder conèixer les oportunitats que el sector de l’automoció de Catalunya pot aportar al mercat mexicà, i l’Oficina de Captació d’Inversions  hi serà present per tal de posar en contacte el territori de la Conca d’Òdena amb departaments de compres d’empreses proveïdores de primer i segon nivell.

Mèxic, un dels principals productors mundials dautomoció

Durant el 2017, l’automoció va suposar el 30,8% del total de les exportacions mexicanes i el 9,3% de la indústria manufacturera. Es tracta del principal sector industrial a Mèxic pel que fa a la generació de llocs de treball, transferència de tecnologia, atracció d’inversió i desenvolupament de capital humà.

Mèxic es troba entre els 10 principals productors mundials del sector de l’automoció, on 8 dels 10 principals fabricants a nivell mundial disposen de plantes d’assemblatge al país (Ford, GM, Nissan, Fiat Chrysler, Toyota, Audi i Kia). És el primer proveïdor de la industria automotriu als Estats Units i gairebé totes les empreses estan ampliant producció i/o creant plantes noves.

Loportunitat pel sector de lautomoció català

El sector de l’automoció català té molt a aportar al mercat mexicà, sobretot en oportunitats concretes com: troquelats i/o estampat, fundició, forja, disseny i enginyeria, injecció de plàstics, semiconductors, die càsting, tractaments superficials, catifes i vestidures i cablejat.

L’automoció és un dels principals motors de Catalunya, que fabrica un de cada quatre vehicles de l’Estat espanyol i s’hi concentren els centres de desenvolupament més avançats. A més, també és un sector en constant evolució i investigació, doncs avança en ferm cap al vehicle connectat.

A nivell comarcal, recentment s’ha creat la Taula Estratègica Motor Anoia, un projecte finançat per la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Anoia, que pretén determinar les línies d’actuació de la comarca de l’Anoia en el món del motor. L’objectiu que es persegueix és fer explotar el potencial del clúster del motor i els equipaments com el Campus Motor o el Parc Motor, i així facilitar les inversions en aquest àmbit econòmic a la comarca.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta