L’odenenc Àlex Haro i l’igualadí Armand Monleón, entre els favorits del Dakar

108

Dilluns començarà el Dakar que enguany descobrirà un 29è país, Paraguai, on la humitat arriba en ocasions el 100% al gener. Els pilots sortiran d’Asunción al nivell del mar per després pujar fins els 5000 metres i passar una setmana complerta en altitud.

Àlex Haro, a l’esquerra, i Nani Roma.

A l’Altiplà de Bolívia, hauran possiblement d’avançar de nit a temperatures per sota de zero graus i després aniran a Argentina on es trobaran amb molta calor. Aquest periple de 12 etapes, comptarà amb 7 especials amb dunes que permetran destacar als grans experts en superar-les, a més d’una etapa estrella la “Super Belén” en la que es mantindran en acció durant a prop de 1000 kms.

La màxima atenció dels anoiencs estarà centrada en la participació del copilot odenenc Àlex Haro amb Toyota Hilux i de l’igualadí Armand Monleón. Haro copilotarà a l’osonenc Nani Roma que ja sap el que es guanyar el Dakar tant en moto com també en cotxe. Sens dubte són uns dels equips màxims aspirants al triomf amb el Toyota Hilux.

Monleón ja va ser desè l’any passat

Armand Monleón.

L’Armand Monléon ja va demostrar en la seva primera participació al Dakar amb la KTM privada del que és capaç, doncs acabar desè al primer any és tota una gesta. Per aquesta edició Armand opta a intentar millorar amb la KTM la desena plaça, la qual cosa no serà fàcil, però l’igualadí Monleón a curt termini, està predestinat a ser el guanyador absolut en motos. Des de avui divendres i fins el diumenge hi ha les verificacions administratives i tècniques i serà el dilluns vinent dia 2 de gener quan a Asunción la capital de Paraguai es doni la sortida la primera etapa. En total seran a prop de 9000 kms que hauran de recórrer dels quals més de 4000 seran d’especials cronometrades. Hi haurà un dia de descans, el 8 de gener a la Paz, la capital més elevada del món. Per aprofitar aquesta pausa en les millors condicions, s’instal·larà el bivac a 3300 metres d’alçada, en el lloc més baix de la ciutat.