Lliurament de diplomes del Curs d’Atenció Sociosanitària, a Càritas
L

15 de juliol de 2015

Foto grup Curs sociosanitari.jpg

Un dels àmbits de treball de Càritas per promoure la inserció laboral a través de projectes formatius és el curs d’Atenció Sociosanitària a les persones en el domicili, aquesta ha estat la tercera edició del curs, precedida de dues edicions anteriors del curs d’auxiliar d’ajuda a domicili.
El passat 1 de juliol es van lliurar els diplomes a les 11 alumnes que han finalitzat aquest curs. En aquesta edició van començar , 15 participants, 13 dones i 2 homes de diferents nacionalitats, la gran majoria, persones que es troben sense feina i amb mancances formatives en aquest àmbit.
El passat dia 2 de febrer es va iniciar la 3a edició del Curs, cofinançat per Càritas i el Fons Social Europeu, pensat per formar en les competències bàsiques de l’àmbit d’atenció sociosanitària i amb l’objectiu de millorar la capacitació personal i professional i obrir noves oportunitats per a les persones que hi participen en l’àmbit domiciliari.

Aquesta edició ha tingut una durada de 300 hores, dividides en una part teòrica de 240 hores i una altre part pràctica de 60 hores. La part teòrica, ampliada en aquesta edició, s’estructura en cinc grans blocs. Els continguts impartits es corresponen amb el mòdul d’higiene i atenció sanitària domiciliaria del certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària a persones en el domicili, paral·lelament han fet classes de llengua catalana , neteja de la llar , cuina, costura i un mòdul per la recerca de feina. Enguany s’han iniciat pràctiques en domicilis en conveni amb el SAD (servei d’atenció domiciliaria) del Consorci Sociosanitari d’Igualada, i s’han mantingut les pràctiques en la Fundació Sociosanitària Sant Josep, com en edicions anteriors.

El curs s’ha desenvolupat de dilluns a divendres de 9:15h a 12:15 h. i la gran majoria d’hores de docència han estat impartides per professionals del sector sota la fórmula de la responsabilitat social corporativa de les empreses en les quals treballen.

Des de Càritas es promou l’orientació i la inserció laboral de les persones que realitzen els cursos ocupacionals a la nostra entitat i per aquest motiu es vol consolidar el servei d’intermediació sent aquest un dels nostres objectius igual que l’acompanyament en la recerca de feina.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?