Els llegums van ser el tema central de la Setmana de la Ciència als Maristes

29

setmana-ciencia3La setmana compresa entre el 14 i el 18 de novembre va estar farcida d’activitats relacionades amb la Setmana de la Ciència. El tema central van ser els llegums, degut a que enguany es celebra els seu Any Internacional.

Els alumnes de 4t d’ESO van preparar unes sessions pràctiques per als alumnes de Primària, amb una primera part en la que explicaven característiques principals dels llegums i la importància que aquestes formin part de la nostra dieta . Seguidament van ajudar a preparar unes receptes molt bones amb l’ingredient del llegum com a base del plat: minihamburgueses de cigrons, amanides de llenties, hummus… Tot era boníssim i va donar idees als nens per menjar-les d’una manera diferent i més apetitosa.

setmana-ciencia2-2A part d’aquest taller, cada etapa va realitzar d’altres activitats i experiències científiques. Els més petitons de la Llar d’Infants van fer gelatina, observant i jugant després amb les textures, colors i sabors. Els d’I3, I4 i I5 van plantar una mongeta en un pot amb cotó fluix mullat tot observant la germinació d’aquesta lleguminosa al cap de pocs dies.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPerò no només això. Cèl·lules amb volum, prototips de màquines, mapes, pràctiques sobre els llegums i la velocitat de buidatge d’un volum concret segons la mida i rugositat de dos llegums, cigrons i llenties, amb la posterior comparació. També a l’àrea de Visual i Plàstica de Primària es va dur a terme un projecte sobre el color, textura en la pintura, traç, llums i ombres, il·lusions òptiques i “Expressart, MACBA” (maleta pedagògica sobre el procés creador dels artistes).

Tot això, junt amb la festa de l’Escola Verda que va tenir lloc el divendres dia 18, va fer que fos una setmana divertida i alhora molt enriquidora.