La llar d’infants L’Avió de Paper reuneix a famílies per parlar de la pedagogia de la quotidianitat

65

La llar d’infants L’Avió de Paper del Pla d’Òdena reunia el passat dissabte a famílies interessades en participar del projecte pedagògic del centre. Així, en un format trobada-xerrada amb esmorzar els participants van poder intercanviar opinions entorn el tema “la pedagogia de la quotidianitat” alhora que la llar d’infants obria les seves portes perquè coneguessin en primera persona les instal·lacions tan privilegiades de centre.

Ita Sànchez, coordinadora pedagògica d’Encís, la cooperativa que gestiona la llar d’infants va parlar de com s’entén l’infant, se’l respecta i se l’acompanya en els processos de creixement. Així va explicar que “apostem per una pedagogia de la quotidianitat que ens ajudi a resoldre conflictes, aprendre a gestionar el temps i les emocions i aprendre a compartir i cooperar. Condicions indispensables que generen un context positiu per a l’aprenentatge, per la motivació, per la superació i per viure en el món actual”. Sànchez va explicar als pares i mares que “el rol de l’adult és el d’acompanyar i ajudar als infants a trobar-se amb ells mateixos, a saber què volen, a saber triar i discernir i a tenir eines per enfrontar-se i resoldre amb èxit els reptes que els plantegi la vida”.

El pròxim dissabte 4 de març a les 10 del matí, la llar tornarà a obrir portes per a totes aquelles famílies que vulguin conèixer el centre i també per a aquelles que ja en formen part. Es realitzaran diferents tallers i activitats pels infants, amb materials i ambients pensats per als més petits. L’activitat és gratuïta i es pot inscriure’s enviant un email a direccio.ebm.aviodepaper@encis.coop o trucant al 93 744 67 32.

L’Avió de Paper destaca per les seves instal·lacions practicament noves amb molta il·luminació natural i un ambient molt familiar. L’Avió de Paper va reobrir les seves portes aquest curs per a donar servei a les famílies del Pla d’Òdena i a les de qualsevol altre municipi que vulguin gaudir d’un espai i una atenció privilegiada, tant per la qualitat del servei com per la de les instal·lacions, considerades de les millors de la comarca.