17 C
Igualada
Dimarts, octubre 27, 2020

La Llacuna reuneix productes de qualitat i proximitat a la Mostra d’Embotits i Vins d’Altura

mostra-vins-embotits-veuanoiaLa Llacuna acollirà aquest cap de setmana la novena edició de la Mostra d’Embotits i Vins d’Altura, una fira gastronòmica i participativa protagonitzada per l’embotit, el vi i altres productes agroalimentaris de qualitat i de proximitat característics del territori.

La mostra, organitzada per l’Ajuntament, vol donar a conèixer la qualitat dels productes del municipi, impulsar la seva comercialització i promoure’n el seu consum, a més de posar en valor el món rural i el turisme d’interior.

La Llacuna, a més de 600 metres d’altitud i amb un clima similar al Penedès, està situada en un indret privilegiat per a la producció d’aquest tipus de vins, coneguts com a Vins d’Altura i és reconeguda pels seus excel·lents embotits.

La Mostra d’Embotits i Vins d’Altura tindrà lloc els dies 15 i 16 d’octubre si bé el seu punt àlgid serà diumenge al migdia, a la plaça Major, amb la mostra d’embotits, vins i caves d’altura, i altres productes agroalimentaris com el formatge i tota mena d’activitats relacionades amb els vins i la vinya.

embotits-vins-altura-llacuna-veuanoiaLa celebració començarà el dissabte 15 d’octubre a les vuit del vespre, al local de Cal Sagrera, amb una conferencia sobre “el mapa dels sòls, el canvi climàtic i com afecta a la vinya” a càrrec de Josep Ribas, enòleg. Seguidament debat obert i participatiu presentat per Ricard Roca. A continuació hi haurà un berenar-sopar amb degustació d’embotits, formatges i vins, amenitzat amb música en directe. La vetllada continuarà amb l’entrega del premi Raïm d’Altura, un reconeixement pel qui recau, de la feina ben feta i dedicació. El preu del berenar-sopar és de 8€. Els tiquets es poden comprar o reservar a l’oficina de turisme o a l’Ajuntament.

L’endemà, diumenge 16 d’octubre, tindrà lloc la Mostra d’embotits, vins i caves d’altura, a la plaça Major en la que hi participaran més d’una desena de productors de vins i embotits i també de formatges. A més,   hi haurà tota mena d’activitats relacionades amb els vins i la vinya per a tots els públics, com el concurs d’aixafar raïms, l’intercanvi de plaques de cava, una exhibició d’un bufador de vidre i fassina d’aiguardent, un taller de treballar amb fang, pintar amb vi, entre altres manualitats.

Diumenge, la mostra rebrà la visita de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas.

Els tiquets per a la degustació de vins, formatges, embotits i postres es podran obtenir a l’estand de l’Ajuntament. Amb la compra d’un tiquet es podrà gaudir d’una degustació d’embotits, formatges, postres, vins i caves d’altura.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tous suspèn la Festa Major davant l’agreujament de la situació sanitària

Sant Martí de Tous no podrà celebrar enguany la Festa Major, prevista pels caps de setmana del 7, 8 i 14 i 15 de...

Religió a l’escola?

M’ha sorprès la notícia que en alguns centres públics d’educació s’impartirà l’assignatura de religió islàmica. Probablement aquest fet portarà polèmica. En realitat no pretenc...

La còmedia de Pere Riera “La dona del 600”, aquest diumenge a l’Ateneu

El Teatre Municipal l’Ateneu presenta aquest diumenge, 1 de novembre, a les 19 hores, l’obra 'La dona del 600', escrita i dirigida per Pere...

La Pobla de Claramunt estableix una congelació generalitzada d’impostos

Davant dels efectes socials i econòmics derivats de la pandèmia, l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt ha aprovat les seves ordenances fiscals per l’any...

Nova campanya de promoció d’Igualada Comerç fins a finals d’any

Els darrers mesos s’ha estat preparant una ambiciosa campanya de dinamització i promoció permanent fins a finals d’any i constant del comerç per part...
Compartir