La Llacuna reuneix productes de qualitat i proximitat a la Mostra d’Embotits i Vins d’Altura

81

mostra-vins-embotits-veuanoiaLa Llacuna acollirà aquest cap de setmana la novena edició de la Mostra d’Embotits i Vins d’Altura, una fira gastronòmica i participativa protagonitzada per l’embotit, el vi i altres productes agroalimentaris de qualitat i de proximitat característics del territori.

La mostra, organitzada per l’Ajuntament, vol donar a conèixer la qualitat dels productes del municipi, impulsar la seva comercialització i promoure’n el seu consum, a més de posar en valor el món rural i el turisme d’interior.

La Llacuna, a més de 600 metres d’altitud i amb un clima similar al Penedès, està situada en un indret privilegiat per a la producció d’aquest tipus de vins, coneguts com a Vins d’Altura i és reconeguda pels seus excel·lents embotits.

La Mostra d’Embotits i Vins d’Altura tindrà lloc els dies 15 i 16 d’octubre si bé el seu punt àlgid serà diumenge al migdia, a la plaça Major, amb la mostra d’embotits, vins i caves d’altura, i altres productes agroalimentaris com el formatge i tota mena d’activitats relacionades amb els vins i la vinya.

embotits-vins-altura-llacuna-veuanoiaLa celebració començarà el dissabte 15 d’octubre a les vuit del vespre, al local de Cal Sagrera, amb una conferencia sobre “el mapa dels sòls, el canvi climàtic i com afecta a la vinya” a càrrec de Josep Ribas, enòleg. Seguidament debat obert i participatiu presentat per Ricard Roca. A continuació hi haurà un berenar-sopar amb degustació d’embotits, formatges i vins, amenitzat amb música en directe. La vetllada continuarà amb l’entrega del premi Raïm d’Altura, un reconeixement pel qui recau, de la feina ben feta i dedicació. El preu del berenar-sopar és de 8€. Els tiquets es poden comprar o reservar a l’oficina de turisme o a l’Ajuntament.

L’endemà, diumenge 16 d’octubre, tindrà lloc la Mostra d’embotits, vins i caves d’altura, a la plaça Major en la que hi participaran més d’una desena de productors de vins i embotits i també de formatges. A més,   hi haurà tota mena d’activitats relacionades amb els vins i la vinya per a tots els públics, com el concurs d’aixafar raïms, l’intercanvi de plaques de cava, una exhibició d’un bufador de vidre i fassina d’aiguardent, un taller de treballar amb fang, pintar amb vi, entre altres manualitats.

Diumenge, la mostra rebrà la visita de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas.

Els tiquets per a la degustació de vins, formatges, embotits i postres es podran obtenir a l’estand de l’Ajuntament. Amb la compra d’un tiquet es podrà gaudir d’una degustació d’embotits, formatges, postres, vins i caves d’altura.