L’institut Joan Mercader continua amb els intercanvis

109

Marta Mercadé
Professora d’anglès – INS. Joan Mercader

Comencem el curs rebent una delegació d’alumnes alemanys de l’escola « Schule am Masurenweg » de la ciutat de Bad Oldesloe, a l’estat de Schleswig-Holstein (Alemanya).

Dimarts 24 de setembre van arribar 17 alumnes d’aquest institut i es van estar una setmana entre nosaltres. La majoria d’ells ens havien acollit el setembre passat , quan els alumnes del nostre institut van viatjar a aquest bonic poble entre Lübeck i Hamburg. El fet que la majoria d’ells ja es coneixien ha estat molt positiu, i l’adaptació ha estat encara més ràpida. S’han retrobat companys d’ intercanvi, però també amics.

El primer dia, després de ser rebuts a l’institut i d’assistir a algunes classes, van fer tots plegats una gimcana per la nostra ciutat. Durant la seva estada van tenir ocasió de visitar Sitges i de remullar-se a les seves platges aprofitant el bon temps. I abans d’arribar a Sitges vam fer una parada a Sant Sadurní d’Anoia, on vam visitar l’Espai Xocolata Simón Coll. També van passejar per Barcelona i van fer una caminada per Montserrat.

L’Ajuntament d’Igualada els va oferir una càlida recepció i van tenir l’oportunitat de saber més coses de la nostra ciutat i el seu entorn. I no hi podia faltar el tradicional sopar de tast a l´institut, on al voltant de 100 persones, entre estudiants, professors, pares i mares vam gaudir d’una bonica vetllada.

Ha estat, un cop més, una experiència inoblidable per a tots, que ens ha ofert la possibilitat de practicar en situacions reals les tres llengües estrangeres que s’imparteixen al nostre centre: l’anglès, el francès i l’alemany. I com no, d´enfortir els vincles d´amistat que ens uneixen ja amb aquesta escola.

Els responsables d’aquest intercanvi volem agrair la participació de tothom, especialment de les famílies, sense el suport de les quals no hauria estat possible aquesta experiència.

Un cop més, gràcies a tots!