L’Institut Badia Margarit protagonitza un original projecte amb la gent gran
L

30 d'octubre de 2016

2016_10_21-cloenda-del-projecte-origami-1El divendres dia 21 d’octubre ha tingut lloc el primer dels dos actes de cloenda del projecte Origami, que va iniciar el curs passat la Mútua General de Catalunya amb l’Institut Badia Margarit d’Igualada i que consistia en que per cada noi o noia que realitzés un origami, la Mútua faria una donació d’un euro a la Marató de TV3.

La iniciativa va aconseguir recollir un gran número d’origamis, que és com s’anomenen les figures de papiroflèxia en japonès, i per cloure el projecte la Mútua va proposar al Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) que cada noi o noia fes entrega d’un origami a un avi o àvia de la Residència Pare Vilaseca o del Centre de Dia Montserrat.

El primer acte d’entrega dels origamis s’ha realitzat a la Residència Pare Vilaseca amb els alumnes de 2n d’ESO i el segon acte es realitzarà el dia 28 a les 11 del matí al Centre de Dia Montserrat amb els alumnes de 1r d’ESO.

L’acte ha comptat amb la presència de Josep Brunet, Cap de l’Oficina de Mútua General de Catalunya, Judit Serra, Directora de l’Institut Badia Margarit, i Jordi Ferrer, Gerent del CSSI, que han dirigit unes paraules als participants. Han intervingut els representants dels alumnes de 2n d’ESO i s’han realitzat diverses interpretacions musicals i una representació dels contes «L’origen de l’origami» i «Sempre t’estimaré». Posteriorment s’ha fet entrega dels reconeixements a les entitats participants i s’han entregat els origamis als avis i àvies. L’emotiu acte s’ha tancat amb un petit refrigeri.

2016_10_21-cloenda-del-projecte-origami-2El significat dels origamis prové d’una llegenda japonesa, segons la qual el teu desig es farà realitat si construeixes mil grues de paper. La consigna de crear aquests ocells de paper, que simbolitzen la lluita per la pau, es va iniciar amb la història d’una de les petites víctimes de la bomba atòmica d’Hiroshima cap al final de la Segona Guerra Mundial. La Sadako Sasaki tenia dos anys quan va caure la bomba a Hiroshima. Deu anys mes tard, com a conseqüència de la irradiació, els metges li van diagnosticar leucèmia. Quan la petita Sadako s’estava tractant a l’hospital, la seva amiga Chizuko Hamamoto li va explicar la història de les 1.000  grues de paper. La historia consisteix en que si desitges alguna cosa amb molta força i construeixes 1.000 grues de paper, els Déus et concediran aquell desig que tan anheles.

Es així com la Sadako va desitjar curar-se i per aconseguir-ho es va proposar construir ella mateixa 1.000 grues de paper. No ho va aconseguir doncs es va morir quan en portava 644. Llavors els seus amics van continuar la missió i van completar les mil grues, amb l’esperança de que s’evitessin les guerres en el futur i s’aconseguís la pau mundial. Actualment en el Parc de la Pau d’Hiroshima hi ha una estàtua de la nena amb una grua a la mà.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta