L’IHC supera el Vilanova (6-5) i s’apunta la primera victòria de l’any a casa

7 d'abril de 2013

ihc 2012-13 IHC Blocat.- Ha trigat molt a arribar. I quan ho ha fet no ha estat fàcil. Des del 2 de desembre de l’any passat l’IHC no guanyava a Les Comes. Avui ho ha aconseguit però ha hagut de superar un Vilanova molt sòlid i una parella arbitral nefasta que ha estat a punt d’impedir-ho a base de penals mal assenyalats (la majoria perque no ho eren, alguns perque no mantenien coherència amb altres decisions en jugades semblants i finalment els que podien ser-ho per marcar-los a destemps). Una autèntica disort per l’hoquei tenir àrbitres d’aquest nivell tan pauperrim. Per superar tot això l’IHC ha hagut de tirar de caràcter i rebel.lia. Els arlequinats han sabut remuntar quan el Vilanova s’ha posat per davant i no s’han deixat contagiar per les constants errades arbitrals. Al final un gol d’Oriol Vives ha donat el premi merescut dels 3 punts que en altres ocasions s’havia escapat immerescudament. De fet de dos i arlequinats. L’IHC ha dominat totalment al Vilanova. D’entrada s’ha avançat molt d’hora (al minut 2), amb un segon remat d’ un penal llençat per Casadevall. amb l’1 a 0 els de Monclús-Pont-Doncel han tingut grandíssimes oportunitats per marcar i han enviat 5 boles al ferro. Fins que Sergi Pla, més explosiu que mai,  s’ha inventat un gol magnífic. ha rebut a la lateral de l’àrea, ha fet dos reversos rapidíssim i ha enviat la bola a l’escaire. Amb el 2 a 0 en contra els visitants han reaccionat. Primer han amenaçat amb un remat al pal i després han aprofitat un bon moviment des del darrera de la porteria de Pujals  per enviar una bola punxada a l’àrea dins de la porteria. Amb el 2 a 1 i a falta només d’un minut per arribar al descans s’ha començat a patir el que seria la dinàmica de la segona meitat. Garmendia i Garrote han expulsat en Pove amb una targeta blava difícil d’entendre. Creus han intentat aprofitar-ho per establir l’empat però l’Elagi se li ha avançat i li ha robat la bola. Després els arlequinats han aguantat part de la inferioritat amb algunes gran aturades del mateix Deitg. I fins i tot Càceres en una contra podria haver ampliat el marcador. Però la bola, dolçament aixecada, s’ha escapat a l’esquerra de la porteria. 25 MINUTS DE BOGERIA I no només perque s’hi han vist molts gols, 8 en total. O perque els dos equips han jugat al 120%. La bogeria ha estat haver de suportar un arbitratge que a mesura que anava fent errades les intentava compensar… i aleshores les multiplicava per 2. Garrote i Garmendia han tret de polleguera a totes dues aficions. D’entrada l’IHC ha aguantat el minut de power play que encara quedava. I just quan ja jugaven amb 4 de pista ha vingut la jugada del 2 a 2. Un gran remat exterior de Jordi Ferrer que ha anat de pal a pal. A partir d’aquí els visitants s’han posat a defensar en zonal que ha dificultat molt el joc dels igualadins. El partit ha entrat en una fase esquizofrènica. El Vilanova ha marcat els seus 3 gols en penals erronis dels àrbitres. Tots ells fotocopiats per un finíssim Gil. Tots esperant al final del compte arbitral. Tots a l’escaire. feina d’un autèntic especialista. El Vilanova ha arribat a posar-se 2 a 3 en el marcador (amb el primer penal de la sèrie). Pove ha empatat també des del punt de pena màxima (després que els arlequinats haguessin desaprofitat dos penals més (tots dos de compensació per errors a l’altra banda). 1 minut i mig després en Pove ha caçat a l’aire una assistència màgica de Càceres des de línia de fons (només a l’abast de la supervisió de superheroi que té en David). L’Igualada havia aconseguit donar-li la volta al marcador. Eren els millors moments dels arlequinats que tot i que han desaprofitat una FD han aconseguit el 5 a 3 amb un míssil-Ton des de la llarga distància. Semblava que per una vegada no es patiria a les Comes. Però quedaven encara 7 minuts i … una parella arbitral. Dos penals “fatals” i altre cop 5 a 5. Els nervis a la pista (i a la grada) eren a flor de pell. I es traduien en errades per les dues bandes. a falta de 1 minut i mig per acabar, en una mala sortida a la contra de l’IHC , el Vilanova s’ha trobat amb una bola regalada que els podia haver donat el partit. L’Elagi, magistral, ha aturat l’1 contra porter. i no només això. Ha direccionat el rebuig cap a l’Oriol Vives que ha muntat una contra que ha acabat amb un cop de bola enrabiat que ha suposat el 6 a 5 i 3 punts meravellosos pel futur del club. IHC 6 (2/4) Elagi, Marçal (1), Baliu (1), Pla (1) i Vives (1), equip inicial. Càceres, Pove (2). D.Carles, P. Vilaseca, A.Povedano. VILANOVA 5 (1/4) De Moya, Creus, Martínez, Ferrer (1), Garcia, equip inicial. Gil (3), C.Rodriguez, Pujals (1). Aguilar. GOLS: 1-0 Marçal (m 2.35), 2-0 Pla (m 15.43), 2-1 Pujals (m 18.17). SEGONA PART. 2-2 Ferrer (m 2.40), 2-3 Gil penal (m 5.04), 3-3 Pove penal (m 14.42), 4-3 Pove (m 16.10), 5-3 Ton (m 17.55), 5-4 Gil penal (m 18.42), 5-5 Gil penal (m 22), 6-5 Vives (m 23.30). Més informació a http://ihc.blog.cat