L’IHC cau a casa amb el Valdagno als quarts de final de la Champions

21 d'abril de 2013

ihc 2012-13

El 2 a 3 deixa l’eliminatòria molt complicada pels igualadins, però encara queda el segon episodi a Itàlia.

Monclús demanava l’ajuda de la gent per afrontar un equip poderós com el Valdagno. I la gent no ha fallat. 600 espectadors han retornat la mítica Força de les Comes. Però com si recuperar sensacions de grans nits europees passés factura, els igualadins han començat el partit entre agarrotats i nerviosos. Fruit d’això ha arribat el 0 a 1 de Nicolia en un gran remat a l’escaire després d’un teva-meva amb Pedrito Gil nascut d’una falta de l’internacional espanyol en la recuperació. Era el minut 4 i els igualadins han viscut els seus pitjors minuts, amb moltes errades en la sortida de bola (salvades amb l’encert d’un immens Elagi). Per sort, poc a poc, els arlequinats s’han anat espolsant nervis i responsabilitat i han començat a carburar. Baliu ha establert l’empat amb un gran llençament de falta, per baix i al pal llarg.

Amb l’1 a 1 Romau ha entrat en acció. Primer s’ha passat pel forro el reglament com a mínim en dues ocasions (la ja esmentada falta per tocar la bola des de terra) i l’errada infantil dels italians de tenir 6 jugadors en pista en un canvi. totes dues són accions que ja s’avisen als prebenjamins… però que el col.legiat portugués ha preferit ignorar. Ha preferit “innovar” i ensenyar una blava directa a Casadevall en una lluita per desfer-se d’una marcatge molt físic en àrea italiana. L’Elagi li ha aturat la FD a Nicolia (el primer tir directe i l’aixecada de bola posterior). Malhauradament els italians, jugadors amb molt ofici, han aprofitat la superioritat per tornar-se a avançar en el marcador amb un remat de Cocco al segon pal. Amb ´1 a 2 ls’ha arribat al descans, tot i que l’Ori Vives podria haver restablert l’empat amb un míssil a l’escaire.

El gol de l’empat que no ha arribat amb aquell tir al ferro i que tampoc ho ha fet amb una Fd per 10 faltes que ha executat el mateix Oriol, si que s’ha fet realitat amb una acció d’oportunista de Casadevall, magnífic en el joc interior, caçant un rebuig del porter a un llençament del mateix Vives. L’IHC ha passat a ser el dominador del partit i ha tingut el tercer molt a prop, especialment amb una bola que ha robat Baliu a mitja pista però Gnata ha salvat als vicentins. Ha estat la primera de 4 oportunitats molt clares pels catalans. El 2 a 2 semblava inamobible fins que ha arribat l’enèssim error de Romau que no ha assenyalat una clara falta sobre Càceres a la lateral. Nicoletti ha assistit Nicolia que ha afusellat Deitg des de molt a prop. Els de Monclús-Pont-Doncel ho han intentat des de totes les posicions, els italians no han fet la 5 falta del segon cicle i el partit ha acabat amb un 2 a 3 que farà encara més difícil, i alhora apassionant, la gesta al PalaLido.

IGUALADA HC 2 (1/1) Elagi, Ton (1), Marçal (1), Pla i Vives, equip inicial. Càceres, Pove. M. Muntané, N. Garreta, A. Povedano.

VALDAGNO 3 (2/1) Gnata, Nicoletti, Rigo, Nicolia (2), Gil, equip inicial. Cocco (1), Silva, Randon, Piroli, Vallortigara.

GOLS. 0-1 Nicolia (m 4.10), 1-1 Baliu (m 12), 1-2 Cocco (m 19.53). SEGONA PART. 2-2 Marçal (m 3.58), 2-3 Nicolia (m 21).