L’igualadí Carles Prat estrena dues peces musicals al Palau de la Música Catalana

42

El compositor igualadí Carles Prat rebrà el proper 4 de març, al Palau de la Música Catalana, els premis obtinguts per les dues obres guanyadores del “II Concurs Internacional de Composició Coral – Festa de la Música Coral” convocat per l’Orfeó Català.

Es tracta de les obres She walks in Beauty per a cor mixt, basada en un poema de Lord Byron, i Poema del bosc, una obra per a cor de noies i piano, a partir d’un poema de Guerau de Liost. Seran estrenades per l’Orfeó Català i el Cor de Noies del Palau de la Música respectivament.

La “Festa de la Música Coral”, acte durant el qual s’entregaran els premis de la darrera edició, és una iniciativa que recupera la celebració de la Festa de la Música Catalana, creada l’any 1904 per l’Orfeó Català i inspirada en els Jocs Florals per impulsar la composició musical catalana.

La segona edició del “Concurs Internacional de Composició Coral” convocat per l’Orfeó Català, va tenir una elevada participació, amb un total de 90 peces presentades, amb compositors tan catalans com internacionals.

Últims premis

El compositor igualadí ha estat darrerament guardonat en els Premis Ciutat d’Igualada 2017, el Paquita Madriguera de Composició per l’obra per orquestra Ciutat d’Ivori així com també al Concurs de Composició, organitzat per la Associación española de tubas y bombardinos, amb la peça Divertimento.

Aquests darrers guardons completen un nodrit palmarès del jove compositor que en la seva trajectòria ha arribat ja a la vintena de premis, amb obres per orquestra, cor, formacions de cambra i cobla.