L’Igualada Rigat s’estrena a l’OK Lliga amb victòria contra el Calafell

24 de setembre de 2019

L’Igualada va obtenir els 3 primers punts de la temporada en un partit complicat i especial, per la presència a la banqueta visitant del fins ara entrenador arlequinat Ferran López. Jordi Méndez va ser l’heroi del partit. Es va vestir de Pòquerman i va “marcar” els 4 gols de l’equip convertint-se en el primer pitxixi de la competició. Com a mínim és el que van posar a l’acta els col·legiats perquè en el quart hi ha el dubte de si va ser obra de Tety Vives, com es va anunciar per megafonia, però els àrbitres li van concedit al mateix Méndez.

Els de Francesc Linares van començar el partit molt bé, amb un gol del canoner Méndez als 2 minuts, en una contra 3×2 amb assistència final de Pla. L’IHC va manar en el partit durant 16 minuts fins que Romeu va empatar amb una penjada a l’àrea. Era la certificació del que ja s’entreveia, que el partit seria molt trabat. Per sort, 45 segons més tard va tornar a aparèixer Méndez al segon pal per posar per davant als arlequinats. L’equip va tenir un penal de Pla, a falta de 5 minuts, per augmentar la diferència, però no es va poder marcar. En canvi, va retallar distàncies retallada Xaus pels visitants amb una FD per targeta blava a Marc Palau. Amb el 2 a 2 acabava la primera meitat.

A la segona es va repetir el guió. L’IHC es va avançar amb el tercer gol de Méndez després d’una jugada per darrera la porteria del capità Ton Baliu que va habilitar al davanter, que apareixent en el lloc just i el moment exacte, va enviar la bola a la xarxa. I el Calafell va tornar a equilibrar el partit amb un gol de Torné que va tallar una bola i va superat en un 1 contra 1 al porter igualadí. A falta de 7 minuts pel final, Méndez, que ja havia signat un hat-trick, va rematar la feina amb el pòquer que li donava la primera victòria als “rigats”. El partit, però, no estava tancat del tot. Els visitants van tenir 2 FD, una per 10 faltes i una altra per una blava al mateix Tety, i l’Igualada va haver de defensar fins i tot una inferioritat. Però el marcador ja no es va moure més. A falta de 2 minuts, Pla podria haver tranquil·litzat una mica més la parròquia amb una FD que no va aprofitar. Sigui com sigui, primera (i patida) victòria a casa.