L’Igualada Rigat perd contra el Lleida i queda eliminat de la Lliga Catalana

29 d'agost de 2018

L’Igualada Rigat no jugarà els quarts de final de la Lliga Catalana després de perdre per 4 a 3 amb el Lleida Llista i sumar 3 punts dels 9 possibles a la fase de grups. Els dos equips necessitaven guanyar per continuar a la competició i els locals van aprofitar un mal inici de la segona part dels arlequinats per endur-se els tres punts i mantenir-se vius a la classificació. El gol de Ton Baliu i el doblet de Jordi Méndez no van ser suficients per mantenir a l’Igualada al torneig, que disputarà la fase final a Les Comes.

La primera part va ser força equilibrada, amb ocasions pels dos equips, tot i que els llistats van pressionar més, cosa que en alguns trams del joc els va permetre portar la iniciativa. Els igualadins es van avançar als cinc minuts de joc, mitjançant Ton Baliu. El capità de l’Igualada va enviar un penal al travesser, però va aprofitar el rebot per marcar el 0 a 1.

La resposta dels locals va ser ràpida. Al minut set, Roberto Di Benedetto va empatar el partit amb un xut des de la mitja pista. Roger Bars va tenir una gran ocasió per marxar al descans amb victòria, però la pilota es va estavellar al pal. Bruno Di Benedetto també va enviar una pilota al ferro de la porteria defensada per Elagi Deitg. Al descans, el resultat era d’empat a 1.

A la represa, els igualadins van cometre la desena falta d’equip molt aviat, al minut 27, i l’argentí Oruste va aprofitar la pilota aturada per batre Elagi Deitg i fer el 2 a 1. Només dos minuts més tard, una targeta blava per Ton Baliu, donava una nova falta directa als lleidatans. Oruste no ho va desaprofitar i va signar un doblet, marcant de nou, de falta directa (3-1). En ple desconcert dels anoiencs, Bruno di Benedetto va fer el 4 a 1 en un contraatac. Tres gols en sis minuts que van condemnar l’Igualada Rigat, que no va poder remuntar el resultat.

Tot i això, els arlequinats no es van rendir i a sis minuts pel final una assistència de Bars la va aprofitar Jordi Méndez per fer el 4-2. Aquest gol va esperonar als igualadins i a tres minuts i mig pel final una clara falta de Candanedo li va suposar la targeta blava. La falta directa la va transformar amb Jordi Méndez, que amb un doblet feia el 4-3.

Els minuts finals van ser de pressió i domini total dels igualadins, que van aconseguir forçar la desena falta dels llistats a només un minut pel final. Jordi Méndez no va poder transformar la directa. Oruste va tenir una nova ocasió a falta directa per la quinzena falta de l’Igualada, però no la va encertar a transformar davant Elagi Deitg, que es va fer mal en l’acció i va haver de ser substituït per Manel del Valle.