L’Igualada Rigat encarrila però no tanca l’eliminatòria de vuitens de la WSE Cup

2 de desembre de 2018

L’Igualada Rigat va guanyar per 4 a 1 al RHC Diessbach en el partit d’anada dels vuitens de final de la WSE Cup, amb doblet de Jordi Méndez i gols de Tety Vives i Oriol Vives. El conjunt arlequinat va merèixer un resultat més ampli, però el resultat dictamina que el 19 de gener l’equip viatjarà a Suïssa amb tres gols d’avantatge, per competir en una pista que l’equip tècnic ha pogut constatar que és complicada.

L’Igualada Rigat partia com a favorit, però el tècnic Ferran López va advertir del nivell que mostraria el Diessbach, que li va plantejar un partit incòmode als arlequinats. Els suïssos jugaven amb possessions molt curtes i buscaven porteria amb molt tir exterior, factors que van contagiar que els homes de Ferran López juguessin de forma precipitada en alguns trams del partit. Quan l’Igualada va recuperar el seu millor joc, l’actuació del porter portuguès Carlos Silva va ser clau per evitar la golejada.

El primer gol no va arribar fins al minut 13, obra de Jordi Méndez, que va finalitzar un contraatac. El segon, el va anotar César Vives de penal, una de les seves especialitats. Amb el 2 a 0 es va arribar el descans, i tot i els mèrits de l’Igualada Rigat, la bona feina del conjunt helvètic a Les Comes va evitar un marcador més gran.

De fet, el 2 a 0 es va mantenir fins al minut 40 de la segona part. Abans, Elagi Deitg havia aturat una falta directa que el Diessbach havia executat per una targeta blava que havia vist ‘Tety’ Vives. I precisament al minut 40, un altre cop Méndez, va conduir una contra que va finalitzar ell mateix amb un remat que va passar entre les cames del porter Carlos Silva.

A l’últim tram de partit, Kissling aconseguia el primer gol dels visitants, que reduïa a només dos gols l’avantatge de l’Igualada, renda que hauria pogut ser perillosa per la tornada. Però els arlequinats es van refer amb un gol d’Oriol Vives dos minuts més tard, al 47, amb un remat de la frontal que establia el 4 a 1 i tornava a una renda de tres gols de diferència.

Els igualadins hauran d’aparcar la competició europea fins al 19 de gener i tornar a centrar-se a l’OK Lliga, on els queda l’últim esglaó del tourmalet. Els homes de Ferran López tenen partit important aquest dimecres, que juguen contra el FC Barcelona al Palau Blaugrana (20h).