L’Igualada Rigat certifica el pas a vuitens amb protagonisme dels joves

18 de novembre de 2019

L’Igualada Rigat va guanyar per 6 a 2 al RHC Wimmis (16-3 la global) i es va classificar pels vuitens de final de la World Skate Europe Cup, on es trobarà al conjunt italià RH Scandiano, que compta a les seves files amb els jugadors catalans Marc Coy i David Gelmà, el proper 14 de desembre a la pista italiana.

Els arlequinats van guanyar-se el bitllet a vuitens amb un equip que va jugar bona part del temps amb quatre júniors a pista: Aleix Marimón, Gerard Riba, Marc Carol i Armand Pujadó – aquests dos últims van debutar ahir amb el primer equip –. Tots ells, campions infantils de Catalunya i Espanya ara fa dos anys. Amb Manel del Valle a la porteria, el públic de Les Comes va gaudir d’uns llargs trams del partit on l’equip era 100% ‘de la casa’. Els sèniors César Vives (que lluïa el braçalet de capità), Jordi Méndez i Marc Palau van tenir el seu protagonisme però dosificat, en vista del partit d’aquest dimarts a La Torre Roja del CH Caldes.

A la primera part, Manel del Valle va haver d’intervenir per rebutjar dues oportunitats dels helvètics, en un partit amb poc protagonisme de les defenses. El marcador es va obrir aviat amb un gol de penal de ‘Tety’ Vives al minut sis, seguit d’un altre de Méndez al minut 10, escassos segons després d’haver errat una falta directa. El Wimmis va retallar distàncies mitjançant Pfahler al minut 16, però Méndez altra vegada va tornar a ampliar distàncies només un minut més tard, en un partit ja resolt que serviria per donar protagonisme als joves. El resultat al descans però, va ser de 3 a 2, després d’una rematada espectacular de Witwer des de gairebé la mitja pista.

A la represa, els júniors van sentenciar el partit. Primer Yeste es va reivindicar amb un gol des del primer pal; i després un doblet de Gerard Riba, el primer en un contraatac i el segon amb una jugada individual amb la qual va demostrar la seva capacitat de definició.

El proper compromís de l’Igualada no es farà esperar, ja que és aquest mateix dimarts 19 de novembre a La Torre Roja del CH Caldes. Cesc Linares va declarar que “hi hem d’anar amb la confiança que ens donen els 21 punts que tenim”.