L’Igualada Rigat aconsegueix la primera victòria a la pista del líder

17 de novembre de 2020

L’Igualada RIGAT va aconseguit aquest diumenge la primera victòria de la temporada. Ho va fer derrotant al líder, el Lleida, amb solvència en un partit molt treballat on tots els arlequinats van jugar amb determinació i sacrifici conscients de la transcendència dels punts. Va ser una victòria coral (els gols se’ls van repartit 4 jugadors diferents) i fonamentada en una actuació brillant de l’Elagi a la porteria.

Els igualadins es van avançar amb un gol de Sergi Pla en una diagonal, aprofitant un bloqueig de Palau, que el davanter osonenc va acabar amb llançament de pala des de fora de l’àrea. Amb el 0 a 1 es va arribar al descans.

Les segones parts sí que son bones
I en aquest cas ni la paraula (descans) ni l’aturada van estar maleïdes. A la segona meitat els “rigats” van seguir amb la mateixa intensitat defensiva, fins al punt que el 0 a 1 es va mantenir en el marcador 12 minuts més, fins que va arribar el 0 a 2 de Bars.

És cert que tot podria haver canviat un minut abans quan els àrbitres van ensenyar una blava inexistent a Riba (el jove jugador del planter va caure sol a terra i no va arribar a tocar a cap rival). L’ex-arlequinat Oriol Vives va enviar la bola al pal. I un minut i 40 segons després, amb l’IHC encara jugant amb 3, va arribar una altra blava, en aquest cas per Oriol Vives, que Roger Bars va transformar de tir directe. De l’1 a 1 s’havia passat al 0 a 2. Segurament aquí va estar la clau del partit.

Perquè tot i que els llistats van reduir diferències amb un penal de Tomàs, l’IHC que no volia deixar escapar els primers punts de la temporada i va sentenciar el partit amb dues accions rapidíssimes. Una de Palau, que va entrar des de la lateral fins a la cuina, allà va intentar aixecar la bola… aquesta va superar per baix diversos rivals i Palau que va seguir la jugada va caçar la bola i al primer toc i a porteria passada la va enviar a la xarxa.

El Lleida va tenir una altra FD (Jepi) per intentar tornar a entrar al partit, però va ser el capità Ton Baliu, que tornava a l’equip després de la seva absència contra el Reus, qui va rubricar la victòria amb una gran contra, en la que va driblar a l’esquerra al porter local, i quan ja el tenia assegut a terra, va aixecar la bola a l’escaire. Un gran gol, celebrat amb bogeria pels igualadins. Els primers tres punts al sarró. I ara a esperar el partit contra el Vic. Per cert, ja se sap el calendari dels 3 partits pendents de l’equip: 1 de desembre Calafell a casa, 8 de desembre a Girona i 23 a Caldes.

Creus que Igualada necessita més carrils bici?