L’Igualada Rigat acomiada una gran temporada amb un empat davant el Lloret
L

28 de maig de 2018

La temporada 2017/2018 va culminar amb un empat a cinc gols a Les Comes davant del CH Lloret, en un partit ple d’alts i baixos. Els homes de Ferran López van remuntar un 0 a 3 amb un hat-trick d’Oriol Vives, un gol de Jordi Méndez i un altre de Met Molas, però els de la Selva van empatar durant els últims 4 minuts.

Amb aquest resultat, els arlequinats s’asseguren la sisena posició, la segona millor classificació dels últims deu anys, per darrere del quart lloc de la temporada 2011-2012, on es van jugar 4 jornades menys. Amb l’empat, l’equip aconseguia els 48 punts, la millor puntuació de l’última dècada – tenint en compte que els 44 punts de la 11/12 es van fer amb 26 jornades-.

El partit va començar amb un Igualada desconcentrat, especialment en defensa. Al minut 15, els arlequinats es van trobar amb un 0 a 3 en contra, amb dos gols d’Àlex Grau, el primer amb una pilota tova des de la mitja pista i el segon, aprofitant una badada defensiva. El 0 a 3 el va signar David Plaza des de punt de penal. Met Molas va reduir distàncies al minut 17, aprofitant també, un error en defensa dels de la Selva.

Al minut 21, els visitants van cometre la desena falta, el que demostrava que va ser un partit amb joc físic i marcat per les faltes. L’Igualada Rigat però, va tenir una tarda negra a pilota aturada: no va transformar cap de les quatre faltes directes de les que va disposar, totes, amb un llançador diferent: Sergi Pla, Met Molas, Jordi Méndez i Roger Bars. Met Molas va tenir una bona ocasió per fer el segons abans del descans, però el guant de Ferran Serra va evitar-ho.

A la represa, Àlex Grau va veure una targeta blava i l’Igualada va tenir la segona falta directa de la tarda, però Met Molas no va marcar-la. Marc Grau tampoc va poder anotar una falta directa del Lloret provocada per la desena falta de l’Igualada. Oriol Vives però, va aconseguir el segon gol només dos minuts més tard que les dues faltes directes, aprofitant una assistència de Roger Bars al segon pal. L’Igualada de la segona meitat va buscar un joc molt més directe i perillós, que va posar en complicacions a la defensa del Lloret, que va acabar el matx amb 19 faltes. De fet, va cometre la quinzena al minut 36, però Jordi Méndez no va anotar-la.

Però va ser el mateix Méndez qui va posar l’empat a 3. El del planter va trobar un espai dins l’àrea i Sergi Pla va poder assistir-lo perfectament perquè Méndez encarés a Serra dins la seva pròpia àrea per signar el tercer gol arlequinat. Al mateix minut del tercer gol, l’Igualada va disposar de la quarta falta directa de la tarda, però Roger Bars tampoc va trobar la manera de batre a Ferran Serra.

Oriol Vives va ser l’encarregat de desfer l’empat amb dos grans gols amb tres minuts. El 4 a 3 va ser probablement, el millor gol de la tarda. Vives recollia una pilota al lateral de l’àrea i aixecant i picant la pilota, batia a Ferran Serra. El 5 a 3 el va aconseguir gràcies a una triangulació que va culminar amb un gran remat del de Santa Coloma de Farners.

Manel del Valle, el segon porter de l’Igualada, va debutar a falta de cinc minuts pel final del partit a l’OK Lliga. Res va poder fer amb el gol de David Plaza, que es va quedar completament sol a l’àrea i va signar el 5 a 4. L’Igualada va buscar el sisè gol per rematar el partit, però a falta de dos minuts pel final, el Lloret va disposar d’un penal a favor. Àlex Grau no va marcar, però si que va aprofitar el rebot per marcar el definitiu 5 a 5 a la jugada següent.

Ferran López, tècnic de l’Igualada, va qualificar la temporada de “més que notable” i va explicar que “aquest any hem crescut a l’hora de competir i hem estat excel·lents en defensa. La Copa del Rei va ser un punt d’inflexió positiu, a nivell competitiu i mental. En canvi, el moment més dur, va ser l’eliminació de la CERS”.

L’Igualada Rigat treballarà a un ritme tranquil durant les properes dues setmanes i en funció de quin dia comenci la temporada, fixarà la data per iniciar la pretemporada 18/19.