L’Igualada HC venç al Sarzana i fa un pas important a la Copa CERS
L

6 de novembre de 2017

L’equip de l’Igualada Hoquei Club ha començat amb bon peu a la CERS, amb un triomf per 1 a 3 a la complicada pista del Hockey Sarzana, que té unes dimensions de 34×17, lluny de l’habitual 40×20. Els homes de Ferran López es van haver d’adaptar a una pista que també condicionava el joc, que va ser frenètic. L’Igualada va mostrar-se molt resolutiu, sòlid en defensa i encertat de cara el gol. Sergi Pla i Jordi Méndez, una setmana més, van ser els golejadors de l’Igualada.

Les dimensions reduïdes de la pista es van notar des del primer minut. Amb poques passes de patí, qualsevol dels dos equips es podia plantar a l’àrea contrària. L’Igualada sabia fer mal al contraatac, però la familiaritat del Sarzana amb la seva pròpia pista va donar-los un minuts de superioritat on van merèixer el gol, però va ser l’Igualada, qui en termes generals, va dominar tot el partit.

Elagi Deitg va ser una peça clau en la victòria de l’Igualada. Tot i que els arlequinats van tancar l’àrea amb una bona defensa, el capità igualadí va ser transcendental al desfer diverses oportunitats de Francesco Dolce, Andrea Deinite o Xavier Rubio, que va enviar una pilota al pal al minut 9. Tot i això, l’Igualada no va patir en excés al darrere i va aprofitar les seves ocasions. El primer gol va arribar al minut 13, quan una rematada de Sergi pla (que tenia la intenció de ser una assistència) la va desviar la defensa rival al fons de la xarxa. El gol va anar-li molt bé a l’Igualada, i tot i que el ritme del partit va continuar sent altament revolucionat, l’Igualada va començar a mostrar el seu domini.

Jordi Méndez tampoc va faltar a la cita amb el gol el dia del seu debut a la Copa de la CERS. Al minut 22, una gran jugada de César ‘Tety’ Vives va culminar en una gran assistència per Jordi Méndez, que venint amb velocitat des del darrere, va enviar la pilota al fons de la xarxa. El resultat encara podria haver estat més ampli si l’Igualada hagués anotat la falta directa que va tenir a pocs minuts del descans, per una blava que de Borsi.

A la represa, els italians van disposar ràpidament d’un penal a favor, que Elagi Deitg va aturar. Al minut 36, van disposar d’un segon penal, després d’uns bons minuts de l’Igualada que va marcar Francesco Borsi. El gol no va enfonsar a l’Igualada, a pesar que a falta de deu minuts del final l’equip italià va començar a creure-s’ho, no es va deixar doblegar i va continuar en el seu bon treball en defensa. També en atac, ja que Sergi Pla va tenir una nova ocasió que va transformar al minut 44, amb una bola que li ha aixecat lleugerament al porter italià S.Corona. Tot i que el Sarzana no hi va deixar de creure, l’Igualada va tancar la seva àrea i va mantenir l’1-3 fins al xiulet final, convertint-lo no en un resultat definitiu – queda disputar el partit a Les Comes – però si en una eliminatòria encarrilada, on s’ha fet un pas important.

En declaracions post partit, Ferran López va dir que “L’Igualada ha fet un partidàs. És una de les pistes més difícils, per les dimensions petites. Hem estat brillants.” Tot i això, va subratllar en més d’una ocasió que “l’eliminatòria està encarrilada, però no tancada”. Tot i això, l’Igualada ha de canviar el xip europeu en qüestió d’hores, ja que el dimarts juguen en competició d’OK Lliga contra l’Asturhockey, a les 9 de la nit a Les Comes.

FITXA TÈCNICA

Sarzana (1): Corona, Rubio, Borsi (1), De Rinaldis, Cesta – equip inicial – Deinite i Dolce.

Igualada HC (3): Elagi, Met Molas, Bars, Vives i Sergi Pla (2) – equip inicial – Tety Vives, Gerard Miquel i Jordi Méndez (1).