L’Igualada HC passa a vuitens de final de la CERS per la porta gran

27 de novembre de 2017

L’Igualada va avançar als vuitens de final de la Copa de la CERS després de superar al Sarzana per 6 a 2 (9 a 3 en el global de l’eliminatòria). Lluny del que indica el resultat, l’Igualada va patir per guanyar el conjunt italià, que al minut 10 ja havia marcat dos, empatant així l’eliminatòria. Les targetes van ser les altres protagonistes del partit, inclosa una vermella directa a Sergi Pla que podria fer que es perdés el partit d’anada de vuitens contra el Lleida.

La primera part va ser de domini italià. El Sarzana va sortir a mossegar, disposat a remuntar l’eliminatòria, i un Igualada estabornit, lluny del seu millor nivell, no va saber gestionar-ho. Primer Sergio Festa al minut 3 i després De Rinaldis al minut 10, van marcar, evidenciant la seva superioritat i posant el 3 a 3 al global.

I la distància podria haver estat major si la parella arbitral no hagués anul·lat un gol dels italians al minut 19. Els homes de Ferran López no van despertar d’aquest moment fosc fins al minut 23, quan un xut de ‘Tety’ Vives va rebotar en Xavi Rubio i va posar l’1 a 2, que els tornava a deixar per davant en l’eliminatòria.

Després del descans, l’Igualada va sortir totalment renovat a pista i va trobar la seva millor versió. El Sarzana, a pesar d’haver començat el partit de la millor manera possible, no va saber gestionar el resultat. Encara no havia passat un minut de l’inici de la segona meitat, quan Roger Bars va caçar un rebot dins l’àrea pel 2 a 2.

Un minut i mig més tard, el partit va arribar a un moment de màxima tensió: primer, una targeta blava per Xavi Rubio i falta directa per l’Igualada, que Sergi Pla no va poder aprofitar. Lluitant la pilota pel rebot, Pla va caure a terra demanant falta, i al aixecar-se, els àrbitres van interpretar que s’havia encarat amb un dels italians i li van ensenyar la targeta vermella, que significava l’expulsió directa, per sorpresa de tot el públic de Les Comes i del propi equip arlequinat. Els italians no van rebre cap sanció per aquesta jugada.

Tot i que això semblava beneficiar al Sarzana (l’Igualada va jugar amb 3 homes durant 5 minuts a causa de la vermella) l’Igualada va defensar-se molt bé amb inferioritat i fins i tot va tenir alguna ocasió en atac, per desesperació dels italians. Al minut 32 – ja recuperat el quart home – De Rinaldis va veure una altra blava i aquest cop Roger Bars, no va perdonar des del punt de la falta directa, marcant així, el primer gol de FD de la temporada.

I només dos minuts més tard, els col·legiats van assenyalar penal a favor de l’Igualada, que Tety Vives no va poder transformar. La fase més golejadora de l’Igualada encara estava per arribar, i al minut 41, el conjunt arlequinat va sumar dos gols més. Primer Gerard Miquel, amb una rematada rasa, aconseguint així el seu primer gol europeu com a jugador sènior; i després Met Molas, de falta directa per la desena falta dels italians.

El gol més espectacular de la nit, però, es va fer esperar fins al minut 45. César Vives entrava a l’àrea pel vèrtex i plantant-se davant el porter, ha aixecat la bola i la picat a la xarxa. El mateix Vives va veure una targeta blava a la jugada següent, però Elagi Deitg va aturar la falta directa executada pels italians.

Al minut 47, Ferran López va fer debutar al canterà Oriol Prat, que no només debutava a la CERS, sinó que ho feia en partit oficial amb el primer equip de l’Igualada. El partit encara va tenir temps per una targeta blava més, a Sergio Festa, el minut 48. El xut d’Oriol Vives el va escopir el pal.

Amb un meritori 9 a 3 al global de l’eliminatòria (1-3 i 6-2) l’Igualada passa als vuitens de finals de la Copa de la CERS, on es trobarà un rival més que conegut, el Lleida Llista Blava de l’ex jugador i entrenador de l’Igualada Albert Folguera. Ferran López va dir que aquesta pròxima eliminatòria seria “duríssima, però també apassionant”. Sobre el partit, va admetre que l’Igualada no havia estat bé a la primera part perquè “hem tingut un moment d’immaduresa com equip i hem sortit a jugar amb massa pressió, però hem millorat a la segona part. A la segona part m’han fet vibrar”, va declarar.

El calendari de l’Igualada no s’atura i dimarts jugaran a la pista de l’Arenys de Munt, en competició regular. Ferran López el va dir que seria un partit “dur, on ells voldran guanyar i on tindran un punt d’il·lusió molt important”.