L’Igualada HC cau davant un Liceo en gran estat de forma

13 de desembre de 2017

L’Igualada va perdre per 2 a 4 davant el conjunt gallec, que li va servir  per fer-se amb el liderat de l’OK Lliga. El Liceo va ser superior i va fer valer la seva preparació física, davant d’un Igualada desgastat que no va trobar la manera de superar la potència de l’equip gallec.

Des de l’inici del partit, la major velocitat del Liceo es va fer evident. Els homes de Juan Copa van recuperar la majoria de rebots i frustraven la majoria de contraatacs de l’Igualada amb dos homes tancant a la mitja pista, cosa que dificultava, i molt, que els arlequinats poguessin apropar-se amb perill a la porteria que defensava Xavier Malián.

El Liceo es va avançar aviat amb un gol de Josep Lamas al minut 5 de partit, que certificava la solidesa del conjunt gallec. L’Igualada va trobar l’empat en la primera jugada de perill, amb una assistència de Sergi Pla que va a trobar a Roger Bars, que va picar la pilota per sobre de Malián. Malgrat l’empat, el Liceo no es va arronsar i va continuar dominant el joc, amb la seva preponderància física i amb la gran qualitat de tir de gairebé tots els seus jugadors.

Carlo Di Benedetto va tornar a ampliar distàncies al minut 14, amb un xut potent que va entrar per l’escaire. L’Igualada plantava cara, però la diferència física entre els dos equips va ser un dels factors claus del partit, que es va decantar a favor d’un Liceo que també va ser superior en qüestió de joc. Dava Torres va ver l’1-3 al minut 22, en un contraatac ben executat i va obrir una distància de dos gols que els arlequinats ja no van poder superar.

A la represa, l’Igualada va millorar la seva versió i va disposar d’alguna ocasió més, però davant seu es va trobar un gran Xavier Malián que va ser un autèntic maldecap pels jugadors igualadins. Al minut 39, la parella arbitral va assenyalar penal a favor de l’Igualada, però el mateix Malián va aturar-li el tir a César ‘Tety’ Vives. No tot van ser males notícies a pilota aturada i és que al minut 44, Sergi Pla va batre al porter català amb una falta directa (el conjunt gallec havia comès les 10) i reduint la distància a un gol, cosa que va incomodar el Liceo, que va buscar un gol més amb cert nerviosisme.

L’Igualada va tenir els millors minuts del partit després del segon gol, buscant l’empat, però el Liceo va tornar a demostrar perquè és el líder i Sergi Miras va definir el 2 a 4 a falta de 3 minuts pel final. El conjunt gallec va tenir una falta directa a falta de 23 segons pel final, però Elagi Deitg va aturar-la.

Ferran López, tècnic de l’Igualada, va admetre que “el Liceo ha estat millor. És el millor equip contra el que hem jugat aquesta temporada. A això, també li sumem la fatiga que tenim. A la primera part ens han superat, a la segona hem estat millor en algun moment”. L’equip descansarà avui, divendres i el cap de setmana. El partit del Reus –dimarts que ve, a les 21h – el prepararan amb els entrenaments de dijous i dilluns.

Fitxa tècnica

IHC 2 (1/1): Elagi Deitg, Met Molas, Roger Bars (1), Oriol Vives i Sergi Pla (1) equip inicial. Tety Vives, Jordi Méndez i Gerard Miquel. També Oriol Prat i Manel Del Valle.

LICEO 4 (3/1): Xavi Malian, Dava Torres (1), Josep Lamas (1), Edu Lamas, Sergi Miras (1) , equip inicial. Carlo Di Benedetto (1), Marc Coy i César Carballeira.