10 C
Igualada
Diumenge, novembre 29, 2020

L’Igualada femení HC homenatja Silvia Borràs i Marta Soler en la presentació de la nova temporada

L’Igualada Femení Hoquei Club Patins va viure  una jornada tant intensa com especial.
Les més petites, el MiniFem, iniciava els partits de presentació que servien per donar el tret de sortida a una temporada on el club igualadí registrarà, per primera vegada en els seus 25 anys d’història, cinc equips federats: MiniFem, FemBenjamí, Fem16, 1a Catalana i Nacional Catalana. A aquests, se li podrien sumar, a finals d’any, un o dos equips més en categories comarcals destinades a nenes de 4 a 7 anys. D’aquesta manera, el treball del club, iniciat fa 3 anys després de l’escissió de l’Igualada Hoquei Club, es consolida i va agafant volum i prestigi.

hoquei-femeni
Tornant als partits, les més petites, el MiniFem, guanyarien al CHP Bigues i Riells. Les FemBenjamí caurien contra el CP Tordera. El FEM16, patrocinat per Nitidus neteja, guanyava al Bigues i Riells en un vibrant partit i el 1a Catalana també guanyava contra l’equip verd i negre.

 
Abans del partit del primer equip contra la selecció espanyola, es va fer la presentació pròpiament dita de tots els esportistes del club que van anar sortint al mig de la pista. Va ser aleshores quan el club igualadí va retre homenatge i reconeixement a dues icones de l’hoquei patins femení igualadí que l’any passat  van penjar l’estic. Així, el president de l’entitat, Salvador Gil, acompanyat de la regidora d’Esports de l’ajuntament d’Igualada, Rosa Plassa, van fer entrega a la Sílvia Borràs i a la Marta Soler de la darrera samarreta que es van equipar per defensar els colors del club i una placa en reconeixement a la seves impressionants trajectòries esportives.

 
La selecció espanyola es va sumar a l’homenatge i la capitana del combinat, la Tasha Lee, va entregar a cadascuna la samarreta que el combinat espanyol utilitzarà al Mundial de Iquique (Xile) que se celebrarà a finals d’aquest mes de setembre. A més a més, ambdues van disputar uns minuts amb Espanya, recordant així, etapes que tant la Sílvia com la Marta havien protagonitzat amb l’absoluta. A continuació repassem el palmarès de cadascuna d’elles, tant a nivell de clubs com de selecció.

 
PALMARÈS SÍLVIA BORRÀS (1992 – 2015)
A nivel de clubs 6 Lligues Catalanes amb el Club Natació Igualada (93-94-95-96-97-98) 7 Campionats d’Espanya amb el CNI (92-93-94-95-96-97-98-00)
A nivell de selecció 1 Campionats del Món 1996 Sertaozinho (Brasil)

hiquei-femeni2
PALMARÈS MARTA SOLER (1995-2015)
A nivell de clubs 2 Lligues Catalanes amb el Club Natació Igualada (97/98) 2 Campionats d’Espanya amb el Club Natació Igualada (1998 – 2000) 1 Supertaça de Portugal amb el ACR Gulpilhares (2004/05) 3 Campionats d’Europa amb el Biesca Gijón (2007 – 2009 – 2010) 1 OKlliga amb el Biesca Gijón (2008/09)
A nivell de selecció
2 Campionats del Món 2000 Marl (Alemanya) 2008 Yuri-Honjo (Japó)
1 Campionat d’Europa 2011 Saint Omer (França)
Capitana de la selecció del 2006 al 2013
*Ometem en ambdues els sotscampionats i medalles de bronze.

 
Passat els emotius moments de reconeixement s’iniciava el partit entre el primer equip, patrocinat aquesta temporada per Caprabo i Punto Blanco entre d’altres, i la selecció espanyola. El combinat espanyol, molt rodat gràcies als entrenaments duts a terme durant tot l’estiu, va esclafar sense contemplacions un verd Caprabo Igualada, que tot just ha començat a rodar amb moltes cares noves. L’anècdota esportiva més destacada va ser el debut al primer equip de la jove portera (13 anys) Cristina Riba, que va tenir els seus minuts, i ben aprofitats, contra Espanya. Sens dubte un debut de molta volada per a la jove igualadina.

 
Per acabar la intensa jornada d’hoquei patins femení es va disputar el partit  “Old Stars”, que enfrontava, entre elles, a velles glòries igualadines i d’arreu. Aquestes també van fer el seu homenatge particular a les dues protagonistes de la tarda.

 
Exjugadores com la Teresa Torrents, la Susanna Castilla, la Tània Pardo, la Rosó Cirera, la Laura Balaguer,  l’Aida Vera, la Maria del Moral, les protagonistes Sílvia i Marta i demés… van recordar vells temps i antigues complicitats.

 
El club agraeix als centenars de persones que ens van acompanyar al llarg del dia i van gaudir dels diferents partits i de la presentació dels  equips.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Grup TransPal: 25 anys ajudant a tancar el cercle a les empreses

Sector: Recuperació de palets i reciclatge de residus Ubicació: Masquefa Any fundació: 1995 L’empresa masquefina celebra enguany 25 anys de la seva fundació: un quart de segle...

Eixarcolant publica el Calendari del Bon Consumidor per al 2021

Ser conscients de les implicacions d’allò que consumim, per fer del consum una eina de canvi que contribueixi a afrontar els reptes ambientals, socials...

L’Associació Nou Centre regala més de 4.000€ en vals promocionals

Fins el 20 de desembre els establiments de l’Associació Nou Centre, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, regalaran 4.000€ en vals de descompte entre...

Final d’etapa

L’adeu definitiu de la Montserrat Carulla m’ha revifat una sèrie de pensaments que tenia més o menys somorts i s’han fet vius en aquest...

Igualada farà testos antígens ràpids massius entre dimarts i dijous

L’Hospital Clínic i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), en col·laboració amb els ajuntaments i els centres de salut de la Conca...
Compartir