14.3 C
Igualada
Divendres, març 5, 2021

L’Igualada femení HC homenatja Silvia Borràs i Marta Soler en la presentació de la nova temporada

L’Igualada Femení Hoquei Club Patins va viure  una jornada tant intensa com especial.
Les més petites, el MiniFem, iniciava els partits de presentació que servien per donar el tret de sortida a una temporada on el club igualadí registrarà, per primera vegada en els seus 25 anys d’història, cinc equips federats: MiniFem, FemBenjamí, Fem16, 1a Catalana i Nacional Catalana. A aquests, se li podrien sumar, a finals d’any, un o dos equips més en categories comarcals destinades a nenes de 4 a 7 anys. D’aquesta manera, el treball del club, iniciat fa 3 anys després de l’escissió de l’Igualada Hoquei Club, es consolida i va agafant volum i prestigi.

hoquei-femeni
Tornant als partits, les més petites, el MiniFem, guanyarien al CHP Bigues i Riells. Les FemBenjamí caurien contra el CP Tordera. El FEM16, patrocinat per Nitidus neteja, guanyava al Bigues i Riells en un vibrant partit i el 1a Catalana també guanyava contra l’equip verd i negre.

 
Abans del partit del primer equip contra la selecció espanyola, es va fer la presentació pròpiament dita de tots els esportistes del club que van anar sortint al mig de la pista. Va ser aleshores quan el club igualadí va retre homenatge i reconeixement a dues icones de l’hoquei patins femení igualadí que l’any passat  van penjar l’estic. Així, el president de l’entitat, Salvador Gil, acompanyat de la regidora d’Esports de l’ajuntament d’Igualada, Rosa Plassa, van fer entrega a la Sílvia Borràs i a la Marta Soler de la darrera samarreta que es van equipar per defensar els colors del club i una placa en reconeixement a la seves impressionants trajectòries esportives.

 
La selecció espanyola es va sumar a l’homenatge i la capitana del combinat, la Tasha Lee, va entregar a cadascuna la samarreta que el combinat espanyol utilitzarà al Mundial de Iquique (Xile) que se celebrarà a finals d’aquest mes de setembre. A més a més, ambdues van disputar uns minuts amb Espanya, recordant així, etapes que tant la Sílvia com la Marta havien protagonitzat amb l’absoluta. A continuació repassem el palmarès de cadascuna d’elles, tant a nivell de clubs com de selecció.

 
PALMARÈS SÍLVIA BORRÀS (1992 – 2015)
A nivel de clubs 6 Lligues Catalanes amb el Club Natació Igualada (93-94-95-96-97-98) 7 Campionats d’Espanya amb el CNI (92-93-94-95-96-97-98-00)
A nivell de selecció 1 Campionats del Món 1996 Sertaozinho (Brasil)

hiquei-femeni2
PALMARÈS MARTA SOLER (1995-2015)
A nivell de clubs 2 Lligues Catalanes amb el Club Natació Igualada (97/98) 2 Campionats d’Espanya amb el Club Natació Igualada (1998 – 2000) 1 Supertaça de Portugal amb el ACR Gulpilhares (2004/05) 3 Campionats d’Europa amb el Biesca Gijón (2007 – 2009 – 2010) 1 OKlliga amb el Biesca Gijón (2008/09)
A nivell de selecció
2 Campionats del Món 2000 Marl (Alemanya) 2008 Yuri-Honjo (Japó)
1 Campionat d’Europa 2011 Saint Omer (França)
Capitana de la selecció del 2006 al 2013
*Ometem en ambdues els sotscampionats i medalles de bronze.

 
Passat els emotius moments de reconeixement s’iniciava el partit entre el primer equip, patrocinat aquesta temporada per Caprabo i Punto Blanco entre d’altres, i la selecció espanyola. El combinat espanyol, molt rodat gràcies als entrenaments duts a terme durant tot l’estiu, va esclafar sense contemplacions un verd Caprabo Igualada, que tot just ha començat a rodar amb moltes cares noves. L’anècdota esportiva més destacada va ser el debut al primer equip de la jove portera (13 anys) Cristina Riba, que va tenir els seus minuts, i ben aprofitats, contra Espanya. Sens dubte un debut de molta volada per a la jove igualadina.

 
Per acabar la intensa jornada d’hoquei patins femení es va disputar el partit  “Old Stars”, que enfrontava, entre elles, a velles glòries igualadines i d’arreu. Aquestes també van fer el seu homenatge particular a les dues protagonistes de la tarda.

 
Exjugadores com la Teresa Torrents, la Susanna Castilla, la Tània Pardo, la Rosó Cirera, la Laura Balaguer,  l’Aida Vera, la Maria del Moral, les protagonistes Sílvia i Marta i demés… van recordar vells temps i antigues complicitats.

 
El club agraeix als centenars de persones que ens van acompanyar al llarg del dia i van gaudir dels diferents partits i de la presentació dels  equips.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

S’elabora l’informe comarcal dels objectius de desenvolupament sostenible

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha elaborat un informe de diagnosi sobre l’aplicació a l’ens comarcal...

Igualada Comerç ja prepara la Botiga al Carrer per aquest mes

Igualada Comerç està treballant des de fa setmanes en una nova edició de la Botiga al carrer per aquest mes de març. Aquesta és...

8-M: Dia Internacional de les Dones

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, però en coneixem l’origen? Fa anys el 8 de març era més conegut com...

Nova caldera de biomassa forestal al poliesportiu Mont Aqua de Montbui

El poliesportiu Mont Aqua de Santa Margarida de Montbui i el Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes de Sant...

Juan Manuel Castro Prieto: un gran de la fotografia, a l’Estat espanyol, al FineArt 2021

En el marc del FineArt 2021, un amplíssim espai d’exposició, del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, acull i fa un...
Compartir