L’Igualada deixa el millor atac de la lliga en 55 punts i segueix imbatut

5 de novembre de 2018

Dissabte visitava Les Comes l’equip amb el millor atac de la lliga (79,8 punts/partit), l’Ibersòl CB Tarragona, que s’enfrontava a un Monbus Igualada que presentava els millors registres defensius (65,2 punts/partit). Així que, qui aconseguís portar el partit al seu terrenys tenia moltes possibilitats d’endur-se’l.

Els igualadins volien seguir amb la imbatibilitat, sabien que el partit era molt complicat i a més a més, venien de jugar un partit de molta exigència davant el C.B. Valls Nutrion dos dies abans; partit corresponent a la tornada de la Lliga Catalana. Un cop classificats per la Final a quatre de la Lliga Catalana, l’afició no va fallar i Les Comes es va tornar a omplir per per donar suport a l’equip i allargar aquesta ratxa de victòries tant com sigui possible.

El partit començava amb igualtat màxima, amb un intercanvi de cistelles que començava amb un parcial de 0-4 a favor del Tarragona i que l’Igualada contrarestava amb un 5-0 posterior. Des de l’inici que ja es preveia un partit molt ajustat i el primer quart acabava amb aquesta igualtat de 16-16 al marcador.

Al segon quart, l’Igualada va demostrar perquè és la millor defensa de la lliga i va anul·lar als tarragonins que no van anotar fins al minut 7. Després de 7 minuts del segon quart i un parcial de 19-0 pels igualadins, va arribar la primera cistella del Tarragona. L’Igualada imposava la seva llei defensiva i aconseguia que el millor atac de la lliga estigués amb tant sols 16 punts en 17 minuts de joc. Amb 32-16 va arribar un parcial a favor dels tarragonins de 9-0 i s’arribava al descans amb 35-25.

El tercer quart començava igual que l’inici del partit. Els dos equips amb dificultats per anotar i igualtat durant tot el quart. El parcial va ser de 13-12 mantenint així la diferència de 11 punts al marcador. Els igualadins amb aquest marcador i tal com anava el partit se sentien còmodes sabent que la defensa seria la clau de la victòria i s’arribava a l’últim quart 48-37.

L’últim quart seguia amb el mateix guió que l’anterior, amb una anotació molt baixa de 8-6 en els cinc primers minuts. L’Igualada que seguia mantenint l’avantatge de deu a quinze punts aturant la qualitat ofensiva del rival. Però als últims cinc minuts de partit els igualadins que es començaven a ressentir dels minuts acumulats en les últimes 48 hores i una defensa en zona dels tarragonins donaven als visitants un parcial de 12-0 per col·locar un 56-55 a falta d’una possessió pel Tarragona. Tot i la fatiga dels igualadins en defensa, arribaven a defensar totes les situacions d’1 contra 1 i a puntejar tots els possibles llançaments, van provocar un mal llançament dels tarragonins i aconseguien la victòria per 56-55.

L’ambició de l’equip, juntament amb el recolzament de l’afició, va permetre sumar la setena victòria en les set primeres jornades de lliga i segueix sent líder en solitari del grup C-A. Una vegada més la gran defensa dels igualadins reduint la seva mitjana de punts encaixats i deixant el millor atac de la lliga en tant sols 55 punts reafirma que aquest equip serà molt difícil de derrotar.

El Monbus C.B. Igualada visitarà la pista del C.B. Quart-Germans Cruz el proper
diumenge 11 de novembre a les 17:00. Partit de màxima exigència per seguir marcant
diferències i demostrant que aquest equip no té límit.