L’Igualada Calaf Grup empata amb el Noia i encadena set jornades sense perdre

22 de maig de 2017

El conjunt arlequinat suma un empat amb el Noia en l’antepenúltima jornada d’OK Lliga gràcies a un gol d’Emanuel García a falta de tres minuts i encadena set jornades invicte, amb cinc derrotes i dos empats. L’Igualada s’ha aconseguit avançar a falta de dos segons pel descans, però dos minuts bojos al començar la segona part han posat els de Sant Sadurní per davant durant molt temps a la segona meitat.

El matx ha començat amb bones sensacions pels homes de Ferran López, que s’enfrontava al seu ex equip. Xus Fernández, avui porter titular del Noia, ha tret dues bones ocasions a Sergi Pla i Roger Bars, que han agafat a la defensa del Noia descol·locada. L’Igualada ha disputat uns bons primers minuts, sortint molt enèrgic i ha estès aquest domini durant la primera part.

El Noia no ha arribat amb excessiu perill a l’àrea dels locals durant els primers minut. En gran part ha estat gràcies a la bona feina defensiva de l’Igualada. Els igualadins s’han sacrificat amb l’esforç de la pressió i han estat molt atents al tall de la pilota. En joc ofensiu, l’Igualada també ha realitzat un bon partit i ha fet molts mèrits per avançar-se al marcador en més d’una ocasió. La més clara, un míssil de Sergi Pla que s’ha estavellat al pal.

Tot i això, el 0 a 0 ha seguit manant al marcador. Al tram final de la primera meitat, el partit ha estat una mica més igualat, en part, perquè l’Igualada començava a estar acusat pel gran esforç físic que havia realitzat. Tot semblava pronosticar un 0 a 0 de camí als vestidors. Però a falta d’escassos segons, Sergi Pla ha aprofitat una pèrdua de pilota del Noia i per intuïció ha enviat la pilota amunt, on hi havia Met Molas. El de Gurb l’ha desviat, ha tocat en un jugador contrari i l’efecte ha agafat desprevingut a Xus Fernández. A falta de dos segons per acabar la primera part, l’Igualada ha aconseguit obrir el marcador.

El que semblava que havia de ser una injecció de moral pels ha arlequinats, ha estat tot el contrari. Tot i que Tety Vives ha enviat una pilota al pal escassos segons després del xiulet, el partit s’ha capgirat en dos minuts amb un doblet de Sergi Aragonès. El primer ha estat molt similar al gol de l’Igualada i per mala fortuna, la pilota a tocat en Roger Bars abans d’entrar. El gol ha agafat a l’Igualada per desprevingut i el mateix Aragonès a aprofitat una bona jugada col·lectiva per marcar l’1 a 2 un minut després, al minut 31 de partit.

A l’Igualada li han passat factura els dos gols en contra i ha exhibit un joc molt gris fins al minut de temps mort que ha demanat Ferran López al 38 de la segona. Les indicacions del tècnic dels arlequinats han donat aire a l’Igualada, que ha començat a mostrar un joc més sòlid tot i anar perdent, però no tant perillós com a la primera part. Els homes de Ferran López han augmentat la intensitat en els últims deu minuts de partit i han obtingut els seus fruits.

Al minut 41, la parella arbitral ha assenyalat penal a favor de l’Igualada, però Tety Vives no ha pogut transformar-lo ni en el xut directe ni en el rebot. Tot així, l’Igualada ha fet un gran esforç per buscar l’empati al minut 47, l’ha aconseguit. Després d’una gran jugada de Roger Bars, Emanuel Garcia ha culminat la jugada enganyant a Xus Fernández i anotant el segon gol al primer pal.

L’empat ha donat energia als locals, que han buscat el tercer amb motles ganes. Sergi Pla ha estat a punt d’aconseguir-ho a falta de dos minuts pel final, però la pilota s’ha tornat a estavellar al travesser. Els dos conjunts s’han quedat amb nou faltes i per tant, cap equip ha disposat d’una falta directa. Amb el xiulet final, repartiment de punts a Les Comes per dos equips que sumen 36 punts.

Ferran López ha admès que el d’avui era “un partit especial” però que per sobre de tot “volia els tres punts”. Sobre el joc del seu equip, ha dit que “l’Igualada m’ha agradat, considero que hem generat més perill i ens em defensat molt bé d’un equip complicadíssim”. El tècnic de Sant Sadurní ha volgut remarcar el bon moment que viu l’equip: “fa set jornades que no perdem a l’OK Lliga i això vol dir que alguna cosa estem fent bé”. Sobre la possibilitat de classificar-se per la Copa de la CERS, Ferran López confia que l’equip ho aconseguirà i ha assegurat que està “molt tranquil perquè depenem de nosaltres”.

El pròxim compromís de l’Igualada és el pròxim dissabte davant el Manlleu, en el que serà ja l’últim partit dels arlequinats com a visitants aquesta temporada.

IGUALADA HC: Elagi Deitg, Sergi Pla, Emanuel Garcia (1), Roger Bars i Met Molas (1) – equip inicial – Francesc Bargalló, Tety Vives i Dani López.

CE Noia Freixenet: Xus Fernández, Aleix Esteller, Jordi del Amor, Ferran Rosa i Nil Roca equip inicial – Sergi Aragonès (2), Humberto da Silva, Eloi Albesa i Arnau Xaus.