L’Igualada acomiada la temporada amb una victòria (5-4) en un partit ple d’emocions
L

5 de juny de 2017

El conjunt arlequinat va superar per 5 gols a 4 a l’Enrile PAS Alcoi en un partit intranscendent on cap dels dos equips s’hi jugava res però que l’Igualada es va determinar a guanyar-lo. Francesc Bargalló i Dani López van poder dir adéu a l’hoquei patins marcant en el seu últim partit. L’hoquei també va ser agraït amb Emanuel García, que ahir jugava el seu últim partit amb la samarreta igualadina i va anotar el cinquè gol de l’equip. Al final del partit, hi va haver discursos de tots els que tancaven la seva etapa a l’Igualada i a l’hoquei patins, per posar punt i final a una temporada que tot hi haver patit, l’equip ha continuat treballant i ha classificat l’Igualada per la Copa de la CERS.

El partit va començar positivament per l’Igualada. Al minut 3, Dani López desviava una xut llunyà de Tety Vives i aconseguia el primer gol de la tarda. Tot i la superioritat al marcador, a la pista el joc era igualat. Els dos equips oferien un partit distès, amb unes defenses menys ordenades que en jornades anteriors i buscaven l’oportunitat al contraatac,

aprofitant les jugades amb superioritat. Els dos porters, Elagi Deitg i Marc Grau, van tenir una gran actuació i van evitar que el resultat fos encara més llarg.

L’Alcoi va capgirar el marcador vuit minuts després, amb dos gols al minut 11. Primer Ferran Formatjé i després Tutti Baieli, van posar els visitants per davant. Però Francesc Bargalló va tornar a igualar el marcador al minut 16, amb un gol que va celebrar sorollosament tot el Pavelló de Les Comes, inclosa la banqueta igualadina, que es va posar dempeus per aplaudir-lo. La primera part va acabar amb l’empat a dos i sense cap jugada rellevant més, reflectint al marcador tot el què havia passat al camp. Igualtat entre locals i visitants en l’últim partit de la temporada.

A la represa, la parella arbitral va assenyalar una falta directa favorable a l’Alcoi i Xavier Lourenço no va desaprofitar l’oportunitat de tornar a avançar als visitants. Només dos minuts més tard, l’Alcoi va disposar d’un penal, criticat pel públic de Les Comes i la banqueta igualadina. Elagi Deitg, una vegada més, va tornar a aturar la pena màxima. De manera immediata, a la jugada següent, l’equip igualadí es va carregar d’energia, i Jordi Méndez, per segona jornada consecutiva, va tornar a marcar i a empatar el partit.

Després de l’empat a 3, l’Igualada va ser lleugerament superior al seu rival i va buscar la victòria. L’Alcoi va adoptar una postura més defensiva i els arlequinats aviat van veure com l’esforç va ser premiat amb un gol. Al minut 44, la parella va assenyalar un penal a favor de l’Igualada i Francesc Bargalló va marcar-lo. Marc Grau li va aturar el llançament directe però el de Sant Sadurní va agafar el rebot i es va poder acomiadar de l’hoquei patins amb un doblet.

Al minut 46, Dani López va veure una targeta blava i l’Alcoi va disposar d’una nova falta directa, però un Elagi molt atent va tornar a evitar el gol. Com ja havia passat amb l’empat a tres, l’Igualada va tornar a marcar a la jugada després. Emanuel Garcia, de penal, també es va poder acomiadar de l’Igualada amb un gol. Una falta directa favorable a l’Alcoi al minut 48 que va transformar Ferran Formatjé, va donar emoció al partit durant els últims minuts de partit. Sergi Pla va disposar d’una nova falta directa al mateix minut 48, però no va poder marcar-la. L’Alcoi va jugar l’últim minut sense porter i amb cinc homes de camp i Elagi Deitg, una vegada més, va treure un parell de guants que van mantenir el marcador favorable per l’Igualada.

Al final del partit, els jugadors no van marxar cap al vestuari i es van quedar a la pista per sentir els discursos de Francesc Bargalló, Dani López, Emanuel García, Bernat Camps i Pep Vázquez, el preparador físic que ahir va culminar la seva etapa a l’Igualada. També va parlar Nil Garreta, que el passat gener es va fitxar pel CP Igualada. Tots van lloar la qualitat humana del vestidor de l’Igualada i van agrair el suport de l’afició, en especial, en els

moments més durs de la temporada. Els seus companys els van regalar samarretes commemoratives d’aquell últim partit.

En declaracions post partit, Ferran López va dir que el de l’Igualada “és un dels millors vestuaris que he tingut. El secret és que no deixen de treballar”. El tècnic va declarar que “vam desvincular els resultats del treball quan va ser necessari i ens ho vam creure”. L’entrenador arlequinat també va agrair a l’afició el suport en els moments més amargs. De cara la temporada vinent, Ferran López va matisar que vol “rejovenir el vestidor”. L’equip entrenarà una setmana més i després, agafarà les vacances fins a la pretemporada.

L’Igualada ha acabat l’OK Lliga 2016-2017 en setena posició i 42 punts, un més que l’any passat.

FITXA TÈCNICA

Igualada HC: Elagi Deitg, Jordi Méndez, Dani López, Roger Bars i Tety Vives – equip inicial – Bargalló, Sergi Pla i Emanuel García.

Enrile PAS Alcoi: Marc Grau, Ferran Formatjé, David Gelmà, Baieli, Pere Cañellas – equip inicial – Tomás Castañeira, Roca, Lourenço.