16.3 C
Igualada
Divendres, maig 27, 2022

L’ICIP i l’Ateneu organitzen un espai de cohesió al voltant del Procés

Amb l’objectiu d’oferir eines d’anàlisi, gestió i transformació de conflictes, l’Institut Català Internacional per la Pau, en col·laboració amb l’Ateneu Igualadí, ha organitzat un espai de cohesió a Igualada per permetre el debat serè entre persones amb posicionaments diversos al voltant del procés independentista.

Entre els mesos d’octubre i març s’han fet cinc sessions de dues hores en les que han participat tretze persones, representants de la composició social i ideològica de la capital de l’Anoia. Les sessions van tenir lloc el 27 d’octubre, el 10 i 24 de novembre i el 15 de desembre de 2021 i el 2 de març de 2022.

En les reunions es va promoure un espai de cohesió amb la voluntat d’acceptar els posicionaments polítics diferents al propi, entendre i comprendre els punts de vista dels altres sense renunciar a les conviccions ideològiques pròpies.

Els participants en aquestes sessions han estat representants de diferents sectors de la societat igualadina: Xavier Badia, Fina Castells, Carles Cuerva, Antoni Dalmau, Òscar Jorba, Paco Nevado, Toni Olivé, Josep Maria Ramonjoan, Mireia Rubio, Pilar Salat, Alfonsa Santiesteban, Joan Sellarès i Pere Joan Vinós.

Segons un dels participants, el professor Xavier Badia, la valoració general de l’espai és molt positiva. “S’ha generat un clima de confiança que mostra que es pot parlar de temes difícils si es vol i si es creen les condicions per tal que això passi”, comenta.

“Em considero una persona dialogant de consens, però també, en el tema de país, d’idees fermes. L’espai m’ha donat l’oportunitat d’escoltar altres idees i de contrastar-les, i això, evidentment, crea vincles d’empatia”, afirma Pere Joan Vinós, una altra de les persones que han format part de l’experiència.

Un altre dels participants en aquest grup va ser el polític i escriptor igualadí Antoni Dalmau, qui va morir de forma sobtada el passat 5 de gener.

Un model a repetir
Aquest espai de cohesió dut a terme a Igualada és una iniciativa de l’àrea de treball de l’ICIP ‘Diàleg social i polític’, que aposta per fomentar el diàleg polític a nivell institucional, i també el diàleg social, en totes les esferes de la societat.

Des de l’ICIP es vol promoure aquest tipus de sessions, sempre que siguin sota la demanda d’una entitat, ajuntament o grup de persones.

La iniciativa va sorgir a partir de la publicació del monogràfic de la revista Per la Pau “Diàleg en societats polaritzades” i la seva presentació, al desembre del 2019, a l’Ateneu Igualadí. Aquell acte va reunir persones amb diferents perspectives polítiques amb l’objectiu d’establir un diàleg sobre la situació política i social a Catalunya. El diàleg va ser coorganitzat amb la delegació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona a Igualada i l’Ateneu Igualadí.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Som-hi demana impulsar un pla municipal en cas d’onades de calor

Després de viure la primera onada de calor de l’any aquesta darrera setmana, el grup municipal d’Igualada Som-hi proposa que la ciutat tingui un...

Aquest divendres i dissabte, Festival MAIG amb Mishima i Ramon Mirabet com a caps de cartell

Santa Coloma de Queralt tornarà a acollir aquest divendres 27 i dissabte 28 de maig, una nova edició del Festival MAIG. Un esdeveniment que...

L’Aurora tancarà temporada amb el Cicle de Teatre Amateur

El Teatre de l’Aurora acomiadarà la Programació Gener/Maig 2022 recuperant el Cicle de Teatre Amateur per tal de donar visibilitat als grups d’aficionats a...

Alba Vergés es troba amb el conseller Elena per parlar sobre la seguretat

La candidata d’ERC a l’alcaldia d’Igualada, Alba Vergés, s’ha reunit aquesta setmana al Parlament de Catalunya amb el Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per...

L’Ajuntament d’Igualada es personarà finalment com a acusació popular en el cas de la violació de la menor

L'Ajuntament d'Igualada es presentarà finalment com a acusació popular en el cas de la violació d'una menor la nit de la Castanyada. Inicialment l'Ajuntament...
Compartir