17 C
Igualada
Dimecres, octubre 20, 2021

L’Hospital d’Igualada s’adhereix a la campanya “Aquí sí. Fruita i salut”

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha acreditat el servei de restauració adreçat als familiars i al personal de l’Hospital d’Igualada, gestionat pel Càtering ARCASA, per la seva tasca de promoció i facilitació del consum de fruita fresca entre la població. Ho ha fet a través del programa “Aquí sí. Fruita i Salut”, una iniciativa pionera a l’Estat que potencia l’alimentació saludable promovent el consum de fruita fresca, variada, de qualitat, de proximitat i fàcil de menjar en diferents tipus d’establiments de restauració i d’alimentació (fruiteries, mercats, supermercats, hotels, etc.).

Els establiments adherits a la campanya s’identifiquen mitjançant un diploma i un logotip del programa. La iniciativa, està emmarcada en el Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP).

Ester Ibáñez, cap del Servei de Salut Pública, i Elisabet Vives, tècnica de salut pública, van lliurar ahir el diploma d’adhesió a Víctor Sobrido, cap operacional i Marta Muntané, responsable de centre de l’empresa ARCASA, en un acte al qual també va assistir Montse Aymerich, cap de Serveis generals del Consorci Sanitari de l’Anoia.

El consum de fruita és fonamental per cuidar la salut i el compromís d’empreses capdavanteres del sector ajuda a fer fàcils les opcions saludables.

Fruita per reduir afeccions coronàries i prevenir el sobrepès
El consum habitual de fruita fresca és un dels elements centrals de la dieta mediterrània i l’alimentació saludable. Està demostrat que cada ració addicional de fruita o verdura fresca consumida habitualment redueix un 7% el risc de patir afeccions coronàries. En canvi, un consum baix d’aquests aliments es relaciona amb un risc més alt de càncer colorectal, mentre que el consum elevat de fruita i verdura fresca protegeix davant d’aquestes afeccions. Diversos estudis demostren també que el consum de fruita i verdura pot prevenir el sobrepès i la diabetis.

D’altra banda, Catalunya és un gran productor de fruita de qualitat, però al mateix temps només 1 de cada 10 persones adultes i 1 de cada 14 infants mengen les 5 peces de fruita i/o verdura recomanades.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El CAI queda 4t en la 1a edició de la Copa Catalana de Clubs

L’equip mixt Absolut  del C.A. Igualada Petromiralles, va assolir diumenge passat al matí una molt meritòria 4a posició en la 1a edició de la...

Alumnes de l’Institut Joan Mercader viatgen a Prada de Conflent

La setmana del 4 al 7 d'octubre els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Joan Mercader vam anar a Prada de Conflent durant tres...

El Consell acompanya a les cooperatives en l’impuls de l’economia social i solidària

El Consell Comarcal de l’Anoia obre una nova etapa en l’impuls de l’economia social i solidària a la comarca després de la col·laboració dels...

Bolonya acull l’estrena “Spring, the sweet spring” de Carles Prat

El prestigiós grup vocal The Kings Singers ha estrenat aquest cap de setmana l’obra “Spring, the sweet spring” del compositor igualadí Carles Prat. L’obra, que...

El Monbus CB Igualada segueix intractable a la Lliga EBA

MONBUS CB IGUALADA 9️7 ALFINDÉN CB 8️2️ El CB Igualada disputava el passat dissabte 16 d'octubre la 3a jornada del grup C-2 de lliga EBA. Els...
Compartir