L’Hospital d’Igualada, el millor d’Espanya en l’aparell respiratori

573

Jordi Puiggròs

Per enèsima ocasió, l’Hospital d’Igualada ha tornat a estar premiat com entre els millors d’Espanya en alguna especialitat mèdica, en aquesta ocasió en tot el referent a l’aparell respiratori. Del total de 80 hospitals premiats de l’Estat, 18 són a Catalunya, i entre ells hi ha el d’Igualada. A més, l’hospital igualadí ha estat també finalista en les categories de Diagnòstic de la Dona; Aparell Múscul Esquelètic, i Malalties Infeccioses.

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, va fer la setmana passada lliurament dels Premis BSH -Best Spanish Hospitals Awards®- en la seva primera edició, en l’acte celebrat a la seu de la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA) a Madrid.

Els hospitals catalans que han estat entre els tres millors d’alguna de les deu categories, són, a més de l’Hospital d’Igualada, la Clínica Corachan, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Hospital de Palamós, Hospital de St. Celoni, Hospital General de Catalunya, Hospital General Parc Sanitari St. Joan de Déu, Hospital St. Llorenç de Viladecans, Hospital de l’Esperit Sant, Hospital del Mar Parc de Salut Mar, Centro Médico Teknon – Quiron, Hospital Comarcal de l’Alt Penedès – CSAP, Hospital de Terrassa – CST, Hospital d’Igualada – CSA, Hospital Municipal de Badalona – BSA, Hospital Transversal CSI, Hospital Universitari Parc Taulí Sabadell, Hospital Universitari Vall d’Hebron i Hospital Sant Rafael.

Els Premis BSH s’han reunit en la seva primera edició a 80 hospitals, 43 d’ells públics i 37 privats, d’Andalusia, Canàries, Madrid, Múrcia, Comunitat de València, Navarra, País Basc, Castella i Lleó, Galícia i Catalunya. L’objectiu d’aquesta iniciativa és premiar els millors exemples de gestió sanitària per a la millora contínua d’hospitals d’aguts espanyols a través de 250 indicadors d’eficiència, adequació i qualitat assistencial. Aquests guardons es caracteritzen perquè posen a disposició de tots els hospitals participants la informació necessària per poder millorar els seus resultats. D’aquesta manera, tots els centres rebran el detall de les metodologies utilitzades i el posicionament dels seus resultats en tots els indicadors analitzats per establir els premis.

S’han lliurat 60 primers premis i 120 diplomes a hospitals de nou comunitats autònomes diferents. Els guardons s’han estructurat en deu categories i sis grups d’hospitals, tenint en compte la diversitat de processos clínics prevalents d’actuació en cada grup d’hospitals.