16.9 C
Igualada
Dimarts, maig 18, 2021

L’Hospital d’Igualada assegura que es van prendre les mesures de protecció “des de la primera sospita de coronavirus dins del centre”

El Consorci Sociosanitari de l’Anoia (CSA ) ha fet el seu primer comunicat públic des que va sorgir el brot de coronavirus que ha està afectant de manera especialment virulenta a l’Hospital d’Igualada. En aquest comunicat, des del CSA expliquen que “volem fer constar a la població que des de l’inici del procés del Coronavirus el Consorci Sanitari de l’Anoia ha seguit amb totes les directrius marcades de les autoritats sanitàries com són l’Agència de Salut Pública i el Servei Català de la Salut”.

El comunicat segueix dient que “tots coneixem la rapidesa amb la qual aquest virus es propaga i també que té un període d’incubació d’uns 14 dies en la que qualsevol infectat, encara que tingui símptomes lleus o estigui asimptomàtic, pot infectar”.

Des de l’hospital també fan un relat de la seva actuació des de la primera sospita de coronavirus dins del centre, “ja es va actuar aplicant zones de confinament i mesures dirigides a protegir als pacients i els professionals”. Des de llavors, expliquen, “els professionals que han estat positius, els seus contactes i tots aquells professionals que han tingut algun símptoma per mínim que sigui i que pugui ser sospitós, ha estat confinat en el seu domicili a l’espera del resultat de les proves”.

“Tot i que el volum d’infectats pel virus a l’Hospital és important, esperem que en uns dies la situació millori”, afegeixen des del CSA. Al mateix temps, recorden que “les mesures posades per evitar el contagi són extremes i és per això que volem transmetre un missatge de tranquil·litat a la població que ha de venir a l’Hospital”.

Així doncs, de moment l’Hospital té tancades la seva àrea de Consultes Externes i fa l’activitat quirúrgica urgent i l’oncològica. El Servei d’Urgències està operatiu, tant pel que fa a adults com a nens. La sala de parts es troba operativa. Les plantes d’hospitalització i la Unitat de Cures Intensives estan obertes parcialment i també funcionen, amb algunes restriccions, l’Àrea d’Hemodiàlisi i l’Hospital de Dia Oncològic. Al CAP Igualada Nord funciona l’atenció continuada i visites telemàtiques. El Centre de Salut Mental fa atenció telemàtica i directa (preferent i urgent).

En el comunicat, el CSA també vol Primer de tot “expressar l’agraïment a tots els nostres professionals (assistencials i no assistencials) que estan donant-ho tot per poder atendre els pacients i usuaris i intentant minimitzar el brot de CORONAVIRUS COVID-19. Agrair també a tota la població per la seva col·laboració i paciència i a tots els voluntaris i voluntàries de tot el país i de part de l’estranger que s’han ofert per venir ajudar-nos siguin professionals de la salut o no.  Als col·legis de metges i d’infermeria, als agents de seguretat i d’ordre públic, als Mossos, al SEM, a la policia local, a l’Ajuntament, al Consell Comarcal, a entitats i empreses particulars que ens estan oferint productes de necessitat, a tots els mitjans de comunicació, locals o no, etc. A TOTHOM”

Finalment, des del Consorci demanen que s’eviti acudir a l’hospital si no és realment necessari i recorden que es poden fer consultes a la seva web.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Enquesta: creus que és necessari que els alumnes segueixin portant mascareta a l’escola el curs vinent?

Aquesta setmana s'ha fet públic l'esborrany d'un document del govern espanyol en què es proposa que els alumnes segueixin portant mascareta i es mantinguin...

El Concurs de Teatre de Piera finalitza amb el lliurament de premis

El 44è Concurs de Teatre Amateur Vila de Piera s’ha tancat aquest cap de setmana amb la celebració del lliurament de premis. Des de...

El CAP de Vilanova ja té instal·lat un mòdul de reforç

Aquest dilluns, el departament de Salut ha instal·lat el mòdul de reforç a l’atenció primària a Vilanova del Camí. Es preveu que en una...

Igualada Som-hi proposa reobrir els quioscos del parcs de l’Estació, Garcia Fossas i Les Comes

El grup municipal d’Igualada Som-hi reclama que els quioscos que hi ha tancats als parcs d’Igualada obrin i generin feina, activitat econòmica i ofereixin...

La 22a edició de la Kanya Pirenaica es farà a Esterri d’Àneu

Del 4 al 10 de juliol es realitzarà la 22a edició de la Kanya Pirenaica; una setmana centrada en la pràctica esportiva i activitats...
Compartir