8.2 C
Igualada
Dimarts, març 2, 2021

L’Hospital d’Igualada assegura que es van prendre les mesures de protecció “des de la primera sospita de coronavirus dins del centre”

El Consorci Sociosanitari de l’Anoia (CSA ) ha fet el seu primer comunicat públic des que va sorgir el brot de coronavirus que ha està afectant de manera especialment virulenta a l’Hospital d’Igualada. En aquest comunicat, des del CSA expliquen que “volem fer constar a la població que des de l’inici del procés del Coronavirus el Consorci Sanitari de l’Anoia ha seguit amb totes les directrius marcades de les autoritats sanitàries com són l’Agència de Salut Pública i el Servei Català de la Salut”.

El comunicat segueix dient que “tots coneixem la rapidesa amb la qual aquest virus es propaga i també que té un període d’incubació d’uns 14 dies en la que qualsevol infectat, encara que tingui símptomes lleus o estigui asimptomàtic, pot infectar”.

Des de l’hospital també fan un relat de la seva actuació des de la primera sospita de coronavirus dins del centre, “ja es va actuar aplicant zones de confinament i mesures dirigides a protegir als pacients i els professionals”. Des de llavors, expliquen, “els professionals que han estat positius, els seus contactes i tots aquells professionals que han tingut algun símptoma per mínim que sigui i que pugui ser sospitós, ha estat confinat en el seu domicili a l’espera del resultat de les proves”.

“Tot i que el volum d’infectats pel virus a l’Hospital és important, esperem que en uns dies la situació millori”, afegeixen des del CSA. Al mateix temps, recorden que “les mesures posades per evitar el contagi són extremes i és per això que volem transmetre un missatge de tranquil·litat a la població que ha de venir a l’Hospital”.

Així doncs, de moment l’Hospital té tancades la seva àrea de Consultes Externes i fa l’activitat quirúrgica urgent i l’oncològica. El Servei d’Urgències està operatiu, tant pel que fa a adults com a nens. La sala de parts es troba operativa. Les plantes d’hospitalització i la Unitat de Cures Intensives estan obertes parcialment i també funcionen, amb algunes restriccions, l’Àrea d’Hemodiàlisi i l’Hospital de Dia Oncològic. Al CAP Igualada Nord funciona l’atenció continuada i visites telemàtiques. El Centre de Salut Mental fa atenció telemàtica i directa (preferent i urgent).

En el comunicat, el CSA també vol Primer de tot “expressar l’agraïment a tots els nostres professionals (assistencials i no assistencials) que estan donant-ho tot per poder atendre els pacients i usuaris i intentant minimitzar el brot de CORONAVIRUS COVID-19. Agrair també a tota la població per la seva col·laboració i paciència i a tots els voluntaris i voluntàries de tot el país i de part de l’estranger que s’han ofert per venir ajudar-nos siguin professionals de la salut o no.  Als col·legis de metges i d’infermeria, als agents de seguretat i d’ordre públic, als Mossos, al SEM, a la policia local, a l’Ajuntament, al Consell Comarcal, a entitats i empreses particulars que ens estan oferint productes de necessitat, a tots els mitjans de comunicació, locals o no, etc. A TOTHOM”

Finalment, des del Consorci demanen que s’eviti acudir a l’hospital si no és realment necessari i recorden que es poden fer consultes a la seva web.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tot plegat, per què?

Sóc dels que creuen que les manifestacions i destrosses d'aquests darrers dies no són només per protestar per l'empresonament del raper Pablo Hasél. Aquesta...

Els igualadins aturats ja poden demanar la Targeta de Compra Local amb 100 euros

Les persones en situació d’atur ja poden demanar, durant tot aquest mes de març, la Targeta de Compra Local. Es tracta d’unes targetes de...

El WhatsApp de Vilanova genera 650 interaccions en només 5 dies

El canal de WhatsApp de l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha rebut en menys d’una setmana, 392 altes i ha generat 650 interaccions, moltes...

El Consell edita una guia sobre com crear una entitat sense ànim de lucre

El Consell Comarcal de l'Anoia ha editat 'Creació d'una entitat i l'acció voluntària', un document orientatiu sobre quins tipus d'entitats sense ànim de lucre...

[Vídeo] Un paracaigudista aterra al mig del carrer a Igualada

El vídeo ja corre per totes bandes. Un paracaigudista aterra al mig de l'Avinguda Doctor Pasteur d'Igualada, poc després de passar la rotonda que...
Compartir