16.7 C
Igualada
Dimecres, 27 setembre 2023

Un article de

L’Hospital de dia Sant Jordi rep la visita de la biòloga del Col·lectiu Eixarcol·lant, Jana Peters
L

Aquest mes de maig, l’Hospital de dia Sant Jordi d’Igualada ha rebut la visita de la Jana Peters, biòloga i responsable de dinamització i recerca del Col·lectiu Eixarcolant. Aquest col·lectiu treballa des de la diversitat i arreu del territori i dedica els seus esforços a construir un model agroalimentari i de desenvolupament socioeconòmic que generi un impacte positiu a tots els nivells i que permeti construir un futur millor.

La Jana va parlar de la implicació que està tenint la gent gran del territori en la cerca i transmissió del coneixement de plantes, llavors, formes de cultiu i usos, entre d’altres. I alhora, fa una crida a la societat amb l’objectiu l d’ampliar aquests coneixements, per tal de mantenir i conèixer les tradicions i beneficis associats. Actualment, Eixarcolant té molts projectes actius com són la Dinamització territorial i recerca, la Recuperació de plantes oblidades i llavors, la Comunicació i divulgació, l’Alimentació mitjançant el Forn de Jorba Eixarcolant, Projectes de recerca, Venda de llavors, Eines per l’agricultura i les jornades anuals de les plantes oblidades.

Per l’estiu, la Jana va donar algunes recomanacions que intentarem portar a la pràctica, com aromatitzar les aigües, ja sigui amb plantes aromàtiques com la sàlvia o la menta, i també amb fruites cítriques.

També ens va portar diferents plantes silvestres, ens va explicar les seves propietats i les vam poder tastar. Finalment també ens va donar una mica de planter i vam poder sortir al jardí a plantar-ho. Ens va explicar què era i quines utilitats podia tenir.

Vam poder gaudir molt del coneixement que ens va transmetre i de les ganes de treballar i continuar construint aquest projecte.

Fins aquest divendres, a l’Hospital de Dia Sant Jordi estaran exposats els pòsters informatius del Col·lectiu Eixarcolant i durant el mes de juny, en el marc del projecte de la convidada, rebran a dos esportistes d’elit: la gimnasta Mélodie Pulgarín i el triatleta Albert Moreno.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🌱Dia Mundial de la #Salut Ambiental | 📢 CGM, solucions amb garantia competitiva i mediambiental 👉https://ow.ly/Cg8F50PPAbc

"L’objectiu de CGM és “oferir solucions eficients en la gestió dels residus, afavorint els principis de l’Economia Circular."

🏆 La Lliga de Capellades - @SocietatLaLLiga i Antònia Enrich recullen els Premis Compromís d’@OmniumAnoia 👉https://ow.ly/ZK1y50PPxXB

L’acte es va celebrar divendres al vespre amb la presència de públic d’arreu de la comarca