8.6 C
Igualada
Diumenge, març 26, 2023

L’expresident de la UEA, Ramon Felip, demana tornar a impulsar l’Aeroport Corporatiu aprovat el 2009

El juny del 2009, el llavors conseller socialista d’Obres Públiques i Política Territorial, Joaquim Nadal -avui conseller d’Universitats per ERC- va anunciar que l’aeròdrom Igualada-Òdena acolliria l’Aeroport Corporatiu de Catalunya. Darrere de l’anunci hi havia un insòlit i extraordinari consens polític, social i econòmic de tota la Conca d’Òdena, treballat durant anys. Al final, però, la crisi immobiliària ho va ensorrar tot, i el projecte dorm el son dels justos en un perdut despatx de la Generalitat.

Els posteriors -i sempre polèmics- plans directors que s’han fet a la nostra zona no contemplen cap “aeroport” en l’àrea d’Igualada… Aquell projecte ampliava la pista de l’actual aeròdrom fins als 1.500 metres (ara en té 883) i oferia 210 hectàrees de sòl industrial per a activitats aeroportuàries, a més de la construcció de nombrosos hangars per a aeronaus d’aviació executiva i esportiva. L’objectiu d’aquella infraestructura era atendre el trànsit d’avions de menys de 20 places destinats al món empresarial i corporatiu en l’àmbit privat. Estaria a l’altura, deia Nadal, dels aeroports corporatius de Cannes (Costa Blava), Farnborough (Londres) i Le Bourget (París).

Ara, davant la més que probable sortida a l’ampliació de l’aeroport del Prat, algunes veus tornen a posar damunt la taula que el vell somni es converteixi en realitat. Per exemple, un dels seus principals impulsors, el llavors president de la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i actual president de l’Associació “Polígons dels Plans”, Ramon Felip.

“L’aeroport del Prat ha d’acabar essent el hub (espai de connexions aèries de gran abast) que necessita el país. Tard o d’hora, i espero que sigui d’hora, ha d’ampliar-se. I aquí és on hauríem d’aprofitar-ho. El 2009 ja hi havia molts problemes per a encabir al Prat tots els avions d’aviació corporativa que van a Barcelona. Cap aeroport important d’Europa té al mateix temps una terminal corporativa, és molt complicat”, explica Felip. “A més, l’ampliació de l’aeroport donarà vida a d’altres camps d’aviació, com Girona o Reus, especialment per a les companyies de baix cost, però també pot fer-ho per a Igualada, si es recupera el projecte d’aeroport corporatiu. És qüestió de creure’s-ho i apostar-hi. El projecte ja està aprovat, però està adormit”.

Posar Igualada i la Conca al mapa
L’expresident de la UEA afegeix que “la terminal corporativa que hi ha al Prat no s’hi estarà pels segles dels segles, i nosaltres hi hem de ser al primer lloc de la fila quan hagi de buscar-se un altre lloc. I crec que ara podria ser un bon moment. Això sí que de debò ens posaria al mapa definitivament, perquè al costat de l’aeroport vindrien, segur, altres millores i inversions”.

Per a Felip “el nou Pla Director que ara s’està aprovant “capa” completament l’aeròdrom, i això és un error majúscul. Ja he dit moltes vegades que el Pla Director que n’ha acabat resultant és un fracàs absolut per al nostre territori, perquè tornarem a quedar enrere en moltes coses. No ho podem permetre, no es pot renunciar a quelcom que havíem aconseguit”

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

El Pla Comarcal de les Persones Grans, amb objectius fins el 2027

El Consell Comarcal de l’Anoia ha acollit l’acte de presentació del Pla Comarcal de les Persones Grans, el document que recull i s’exposa les...

Calonge de Segarra disposa de nou dipòsit per a l’arxiu municipal

L’arxiu municipal de Calonge de Segarra ha estrenat un nou dipòsit a la primera planta de l’edifici reformat de l’Ajuntament. L’antic dipòsit, ubicat a...

Demà dilluns arriba la 19a cantata escolar, amb més de 600 cantaires

Demà dilluns, 27 de març, l’alumnat de 4t de primària de les escoles igualadines es trobarà de nou a la pista d’hoquei de les...

Últimes notícies