L

7 de febrer de 2023

EVENTS CB IGUALADA 70
SAFA CLAROR 79

L’Events CB Igualada s’enfrontava, aquest passat diumenge, al SAFA Claror, en un partit que es va decantar per les visitants després de dues pròrrogues.

A l’inici del matx va quedar clar que les de Barcelona, tot i ser penúltimes a la classificació, lluitarien el partit de tu a tu amb les igualadines. Un gran encert a ambdós costats de la pista, marcat per un joc ràpid i de transició que va afavorir a les blaves, va acabar el quart amb un 20-15 al marcador.

En el segon període la defensa de les visitants va pujar en intensitat, però també ho va fer la de les igualadines; tot això feu que ambdós equips perdessin un número de pilotes inusual per la categoria, degut a les males decisions forçades per les bones defenses. Final de quart 14-13 que deixava el 34 a 28 al descans.

En el 3r quart les igualadines van sortir disposades a sentenciar el partit, i a través del joc dinàmic en estàtic i el bon treball defensiu es van posar deu punts per davant. Però les de Barcelona van saber reaccionar i no van permetre que les igualadines sentenciessin el partit. Final de quart a 47-41.

Un últim quart amb dinàmiques molt semblants a l’anterior, en què les blaves van sortir amb més intensitat i més encertades en les decisions van aconseguir posar-se 12 punts per davant. Malgrat això, la segona meitat del quart va ser radicalment diferent, i les bones decisions en atac foren del SAFA que va ser capaç de forçar errors en les igualadines, que cada vegada les veien més a prop en el marcador. En un final d’infart, les barcelonines van forçar la prorroga, 59-59, en un partit que semblava sentenciat.

A l’inici de la prorroga les de Xiki Almendro van fer un parcial de 5 a 0 que els donar un avantatge crucial i posava la feina de remuntar el partit en les barcelonines. Les visitants però van pressionar i van aconseguir recuperar la diferència tot i el poc temps. La manca d’encert en tirs lliures vitals de les igualadines, va fer bona la feina de les visitants, i va dur el partit a la segona prorroga.

En el segon temps extra, les de Barcelona van sortir amb molt millor dinàmica que les de Xiki Almendro, que havien deixat escapar la victòria dues vegades, i de seguida es van posar per davant en el marcador. La bona defensa va forçar errors en l’atac local que després van aprofitar per a sentenciar amb punts fàcils. Final de 70-79.

L’Events CB Igualada s’enfrontarà en la propera jornada al TGN, equip que lluitarà frec a frec per els mateixos llocs en la classificació.