9.1 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

L’European Ballon Festival comptarà amb una cinquantena de globus
L

Publicitat

Globus aerostàtics d’Estats Units, Índia, Tunísia, Dubai, Turquia, Àustria, Anglaterra, Luxemburg i Mònaco ja han confirmat la seva presència a l’European Balloon Festival, el festival de globus aerostàtics més important del sud d’Europa que, des de fa 27 anys, té lloc a Igualada i que aplega una cinquantena d’equips vinguts d’arreu del món.

D’entre les novetats d’enguany destaca un espectacle nocturn de drons que girarà entorn de la temàtica dels globus i que completarà una espectacular nit de dissabte, amb el tradicional Night Glow i el concert del cantant Triquell, finalista de la primera edició d’Eufòria.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és la presentació de la “cistella vista” romàntica, una cistella de només dues places per a passatgers i una per al pilot, que ha fabricat enguany per primera vegada l’empresa igualadina Ultramagic responent a la demanda de parelles que volen tenir una cita privada al cel. La cistella, amb porta, permet als dos viatgers volar còmodament asseguts, gaudint d’unes espectaculars vistes -gràcies a una barana més baixa de l’habitual- mentre fan una degustació.

L’edició de l’European Balloon Festival d’enguany comptarà, com és habitual, amb els tradicionals vols de matí –de dijous a diumenge- i dels vols de tarda –de dijous a dissabte- des del Parc Central, excepte l’enlairament de divendres al matí que es farà des de diferents places de la ciutat. Els vols dels globus conviuran durant tots els dies amb nombroses activitats lúdiques i culturals dins d’Iglús de Vent (teles de globus reciclades) instal·lats en diferents punts cèntrics de la ciutat. El programa d’actes es pot consultar al web www.ebf.cat i a les pàgines del festival a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instragram.

L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de les empreses de vol Globus Kon-Tiki, Camins de Vent, Anoia Balloons i el patrocini de Vitogas. Es tracta d’una oportunitat única a l’Estat espanyol de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics i també de volar en un dels equips participants com a passatger.

Night Glow, Drons i Triquell: una nit de dissabte espectacular
Enguany la nit del dissabte 8 de juliol promet ser més espectacular que mai. A la tradicional encesa nocturna de globus Night Glow, s’hi sumarà un espectacle de Drons ideat per l’empresa Flock Drone Art i patrocinat per Ultramagic, que dibuixarà al cel una història en tres dimensions amb una trentena de drons volant simultàniament gràcies a una tecnologia d’última generació que sincronitza moviment, il·luminació i banda sonora. L’espectacle gira entorn dels 40 anys d’història de l’empresa igualadina Ultramagic i de la relació de la ciutat d’Igualada amb els globus.

La nit es clourà amb un concert del cantant Triquell, finalista de la primera edició del programa de talent musical Eufòria, produït per TV3. El concert s’emmarca dins del festival Anòlia, que la nit abans –divendres 7- també haurà portat a l’escenari del Parc Central el concert del grup igualadí B-Back. Tan divendres com dissabte hi haurà instal·lats una quinzena de foodtrucks i diverses barres de servei de begudes per aquelles famílies que vulguin sopar al Parc Central, i també es convida a tothom qui vulgui a portar-se el pícnic per no perdre’s res de la vetllada.

Els canvis al Parc Central fan traslladar l’aparcament
Arran de la recent remodelació del Parc Central, els globus ja no podran enlairar-se des del tram que unia el camp de vol amb l’Hospital, de manera que s’ha habilitat com a camp de vol el solar situat a la zona est, que arriba fins a can Busqué. Això ha suposat traslladar les places d’aparcament per a cotxes que s’havien habilitat els darrers anys en aquest tram a d’altres zones del nord de la ciutat. Des de l’organització fan una crida als igualadins perquè acudeixin al Parc Central caminant. Tot i així, a causa de la gran afluència de persones de fora d’Igualada dissabte a la nit, es senyalitzaran zones properes per aparcar com la nova zona blanca de darrere l’Hospital o els carrers del Polígon de Les Comes on els caps de setmana hi ha nombroses places d’aparcament lliures. A més, just al costat del camp de vol, davant de l’edifici Ignova, es reservaran places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies