Amb l’Esportiguay arrenca la primera proposta d’estiu municipal per als infants vilanovins

10

Aquesta setmana ha arrencat l’activitat de l’Esportiguay que un any més proposa cinc setmanes plenes d’activitats als infants vilanovins. Juntament al Casal d’estiu que començarà dilluns vinent, esdevenen les opcions de lleure municipal més destacades entre les famílies vilanovines que cerquen una manera de tenir els infants ocupats el mes de juliol per poder compaginar la vida laboral amb les vacances escolars.

Ambdues són propostes municipals que s’ofereixen des de la regidoria d’Esports i la regidoria de Serveis Personals, respectivament. Enguany estrenen nova gestió ja que aniran a càrrec de l’empresa que ha guanyat el concurs per realitzar aquest servei: l’Associaciació Educativa Diver-Esports.

Fregant la xifra de 250 inscrits, l’Esportiguay s’ha iniciat un any més amb la majoria de grups plens en el doble programa que ofereix: la proposta infantil de P5 a 6è i l’Esportiguay 2.0, per als de 1r d’ESO fins a 4t d’ESO. La primera i la darrera setmanes el nombre d’inscrits és més baix i encara queden algunes places disponibles, depenent de l’edat. En conjunt l’oferta de lleure donarà servei a unes 300 famílies.

L’activitat es desenvoluparà, en cinc torns setmanals, a la zona de Can Titó, de dilluns a divendres de dos quarts de 10 a la una del migdia. Cada dia hi ha programades dues propostes esportives i una remullada a la piscina. A més, setmanalment es fan sortides o altres activitats especials adaptades als diferents grups d’edat. Així, hi ha previstes excursions a la natura, Ingravita, Planeta Màgic, a fer un painball, un taller de salvament o un dia de platja.

També hi hauran una dotzena de tutorials esportius en col·laboració amb clubs i entitats, majoritàriament locals, però també d’arreu de la comarca. Cada grup d’infants podrà realitzar un parell de tutorials dedicades a esports o especialitats esportives, des de les més clàssiques com futbol, handbol o bàsquet, fins a altres més específiques com natació sincronitzada.

Enguany uns 25 monitors vetllen pels infants, una xifra proporcionalment superior a altres anys, per ajustar-se a la normativa que va entrar en vigor la passada tardor i que unifica els criteris pel que fa a les ratios de monitoratge dels campus de lleure i els campus esportius d’estiu que superen les quatre jornades.

Reunió preparatòria sobre el Casal d’Estiu, divendres

Pel que fa al Casal d’Estiu que començarà el pròxim dilluns 3 de juliol, farà activitat les quatre setmanes del mes. El programa també dividirà l’activitat en grups d’edat, petits, mitjans i grans, i es portarà a terme en les escoles Joan Maragall i Pompeu Fabra. Hi haurà, però, novament, el grup dels més grans, La Tropa, a partir de 5è de primària i fins a 2n d’ESO que faran activitat a Can Muscons.

El pròxim divendres, a les 7 de la tarda, hi haurà la reunió amb les famílies dels infants que aniran al Casal d‘Estiu. Es farà a Can Papasseit.