L’esport femení a l’Anoia: Laura Orgué, esportista de muntanya

7 de març de 2018

Laura Orgué

La igualadina Laura Orgué (1986), des de ben petita es va fer pròpia la seva passió per l’esquí; i, avui, s’ha convertit en una esportista d’elit de casa nostra, com a esquiadora de muntanya, esquiadora de fons i corredora de muntanya. Membre de destacats Clubs d’Esquí, així com de la Federació Nacional d’Esports d’Hivern, ha estat una de les grans competidores de les Copes Mundials d’esquí de fons, mereixedora d’importants trofeus.

Recentment, ha competit en tres Jocs Olímpics d’hivern (Torí 2006, Vancouver 2010 i Sotxi 2014), en aquest darrer va aconseguir la Millor Classificació històrica d’una representant de l’Estat Espanyol, a uns Jocs Olímpics; essent proclamada també Campiona d’Espanya d’esquí de fons, i Segona de la Copa d’Europa. Aquest, i un llarg etcètera -impossible de presentar en tan curt espai- acompanyen, doncs, a una infinitat de títols i medalles, en diferents competències.

Una qualificada trajectòria avala unes manifestacions que situen la Laura, com a una esportista d’elit, que admet no haver-se sentit mai discriminada, sinó més aviat valorada i recolzada per federacions i clubs, i fins i tot apunta que, per ser dona, ha estat receptora d’algunes atencions addicionals. Tanmateix, a part d’assenyalar que en la seva professió s’enfronta a pocs participants i, per tant, la relació entre ella i el grup acaba essent molt personal; reconeix que encara són molts els factors que frenen una veritable projecció equitativa i igualitària en la promoció i legislació de l’esport .

En un altre sentit, el que considera una contrarietat és el capítol de la conciliació de la vida professional i la perspectiva de ser mare; això és, l’assumpció de la maternitat obliga a un atur important en una carrera esportiva, que sol conduir a plantejar-se com compatibilitzar els dos mons.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta