2.8 C
Igualada
Diumenge, 3 desembre 2023

Un article de

L’esplendor del renaixement musical català a Sant Magí de la Brufaganya
L

Publicitat

El Cor de Cambra del Palau de la Música i La Caravaggia presentaran, aquest dissabte 8 de juny, una mostra del Renaixement català que repassa obres dels principals compositors del segle XVI i dels diferents gèneres del moment: música instrumental per a dansa, madrigals italians i també en llengua catalana. Però sobretot el dediquen a un gènere genuïnament ibèric com l’ensalada, un gènere polifònic fet de la barreja de música popular i culta, d’estils i llengües diferents (castellà, llatí i català), d’ironia i de dramatisme. El seu contingut teatral facilita una certa escenificació coreogràfica que ajudarà a la seva funció moralitzant d’explicar la lluita entre el bé i el mal o els valors mundans i divins. Un repàs per aquell segle daurat de la música a casa nostra i un espectacle actual i atractiu per a tots els públics.

El director Xavier Puig (Cervera, 1973), començà els estudis musicals amb el piano i el violí al Conservatori Municipal de la seva ciutat i els amplià en composició al Conservatori Professional de Badalona amb M. A. Hurtado, M. Roger, B. Casablancas i J. Soler. Paral·lelament s’inicià en la direcció coral amb Josep Prats, Johan Duijck, Laszlo Heltay, Jordi Casas i Pierre Cao i posteriorment amplià la formació orquestral amb el mestre Salvador Mas a Barcelona i amb Leopold Hager a la Universitat de Viena.

Ha estat director assistent de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) i de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Convidat per nombroses orquestres del país, actualment és el director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra de Girona, Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i director principal del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

És professor d’orquestra i direcció a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Ha estat director convidat en nombroses orquestres de joves i actualment dirigeix el Curs de Direcció de l’Orquestra de Terrassa.

Ha enregistrat obra d’autors catalans i diversos programes divulgatius per a TV3. Fou director artístic de les sis primeres edicions del Festival de Pasqua de Cervera, dedicat a la música clàssica catalana.

Es poden reservar entrades pel concert a través de www.brufaganya.cat . Fent la reserva anticipada tindreu un millor lloc que no pas comprant-la el dia del concert.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies