L’esperit i música de Bach obren demà el cicle de les Nits Musicals a la Brufaganya

26

Demà dissabte dia 9 de juny a Sant Magí (21:30h.) l’esperit i la música de Johann Sebastian Bach seran els grans protagonistes de la nit, en el concert inaugural de les Nits Musicals de la Brufaganya 2018, en el setè any de la seva celebració.

Diu Ton Koopman, gran especialista en música barroca, que Bach és el músic més gran. És un geni a l’altura d’altres figures de l’art com Leonardo da Vinci, o Miquel Àngel. Després venen altres compositors com Mozart, Monteverdi, Beethoven, Händel… però no n’hi ha cap com Bach. És una opinió bastant compartida.

Tindrem ocasió d’escoltar la bellesa sense límits de la música de Bach amb la interpretació del Concert per a clavecí en re menor, BWV 1052, el Concert per a oboè i violí en do menor BWV 1060R i el Concert de Brandenburg núm. 5 BWV 1050, tres obres amb fragments d’un gran encant, destacant per damunt de tot el Concert de Brandenburg i l’Adagio del concert per oboè i violí, d’una bellesa excepcional.

L’Orquestra Barroca Vespres d’Arnadí serà l’encarregada d’interpretar aquesta música excelsa enmig dels paratges també bellíssims de la Brufaganya que enguany ens ofereix un aspecte fastuós: el verd dels camps de blat i dels arbres del bosc amb espurnes del groc de la ginesta i el vermell de les roselles que ressegueixen els camins i marges. Natura i música en perfecta harmonia.

Els propers mesos seran el Cor de Cambra Lieder Càmera el mes de juliol, The Gospel Viu Choir el mes d’Agost i el DUO DeLIS els qui completaran la programació d’aquest any de les Nits Musicals.