L’esperit del jazz dels anys 50 de Jordi Rabascall 12to12 quartet a Músiques de butxaca
L

2 de desembre de 2015

Jordi Rabascall 12to12 4tet Fotograf Sergi Meya.jpg

Avui divendres 4 de desembre, Músiques de butxaca tanca la temporada amb Jordi Rabascall 12to12 Quartet, una proposta que ens portarà a fer un viatge musical a l’univers de Frank Sinatra, Dino i Sammy Davis Jr., sense oblidar el jazz que va marcar una època.
Jordi Rabascall 12to12 Quartet s’inspira en l’esperit del jazz dels anys 50, l’edat d’or dels concerts i en l’imaginari del cèlebre grup ‘Rat Pack’ capitanejat per Frank Sinatra, per donar forma a un treball que no està exempt d’ironia i bon humor.
El projecte ‘12to12’ neix el 2 de febrer de 2014 fruit d’un esdeveniment sense precedents ideat pels jazzmen Oriol Gonzàlez, Albert Caire, Oriol Roca i Jordi Rabascall amb la col·laboració del saxofonista Xavier Figuerola. El projecte ‘12hores12causes’ va reunir a més de 85 músics i 800 persones en una jornada històrica pel jazz català on es van reivindicar els drets dels músics i el valor de la música en directe. Després d’aquell esdeveniment es forma el quartet, porten el seu directe a nombroses caves de jazz fins enregistrar el seu primer disc, Do the Duu Du, disc que divendres presentaran a Músiques de butxaca.
El disc reuneix una selecció d’estàndards vocals, amb arranjaments i lletres originals addicionals de cèlebres compositors com Duke Ellington, Hoagy Carmichael, George Gershwin. Inclou temes com Summertime, Moondance, Euros from Heaven, A Foggy Day, Baltimore Oriole …, a més d’un tema original, 12 Hours Blues, una versió d’un clàssic de David Bowie i un tribut a Slim Gaillard, en una versió apocalíptica de Chicken Rhythm.
La química del quartet és la pedra angular del disc. No estem davant del treball d’un solista, sinó del d’una formació amb experiència i creada sobre els escenaris. Jordi Rabascall, cantant polifacètic aterra al jazz provinent de la música electrònica i troba en el pianista Albert Caire, amb més de vint anys dedicats al jazz en directe, la complicitat i sensibilitat per construir un llenguatge propi. Oriol Gonzàlez Orti, bateria de llarga trajectòria com a ‘sideman’ de músics internacionals i insaciable creador de nous projectes, connecta amb la improvisació informal del duet aportant un ampli coneixement del jazz i de les seves sonoritats. Acceptant l’humor com a part del show, posa de forma inconscient els fonaments per a la creació del grup. El quartet es completa amb Oriol Roca Dalmau, contrabaixista delicat i precís, que suma una visió personal de la tradició i el jazz d’autor.
El músic convidat, Claudio Manero serà el cinquè integrant en aquest concert de presentació a l’Ateneu Igualadí.
L’hora d’inici del concert serà a les 11 de la nit al Teatre Municipal l’Ateneu. Les entrades ja es poden comprar online a través del web wwww.musiquesdebutxaca.cat. També es podran adquirir de forma habitual a taquilla mitja hora abans de l’inici de cada concert i anticipada a les oficines de l’Ateneu Igualadí en horari d’atenció al públic. El preu de l’entrada és de 12 € i inclou el concert i la consumició, les entrades amb descompte són de 10 €.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?