L’escola pública d’Igualada es reivindica amb un vídeo i un cicle de xerrades

169

Les cinc associacions de mares i pares d’alumnes (AMPAs) de les cinc escoles públiques d’Igualada -Dolors Martí, Emili Vallès, Gabriel Castellà, García Fossas i Ramon Castelltort- continuen posant en marxa tot un seguit d’iniciatives destinades a reivindicar el conjunt dels cinc centres i els valors de treball en equip, innovació i igualtat d’oportunitats que encarnen. Aquest dissabte 17 de març organitzen a les 12 del migdia a l’Espai Cívic Centre la xerrada: “Descobreix l’escola pública: com funciona, què fan, com ho fan, projectes i objectius”, destinada especialment a les famílies que han de realitzar enguany la preinscripció a P-3, per bé que oberta també al conjunt de la ciutat.

La ponència anirà a càrrec d’Antoni Navío, professor del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB i membre de junta de la Catalunya Central de la federació d’AMPAs de Catalunya, la FAPAC. En acabar, les famílies podran conversar distesament amb representants de les cinc associacions, per així poder resoldre tots els dubtes que els hagin quedat un cop s’han celebrat les jornades de portes obertes.

En el marc d’aquest acte, les cinc associacions també donaran a conèixer un audiovisual que han concebut per reivindicar l’escola pública, elaborat per Aixina Produccions, amb banda sonora dels igualadins JoKB i que compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada. Durant aquesta setmana, les AMPAs ja n’han ofert un tast a les xarxes socials, en què hi apareixen diverses mares i pares dels centres -Eulàlia Closa, Hana El Ghorri, Nicas Lymo, Pep Massana, Joan Pou, Bernat Roca, Ricard Tomàs, Alba Vergés i Xènia Vives-, que comparteixen els seus motius per haver confiat en les escoles de la ciutat.

Cicle de conferències “Aprenent a educar”

Més enllà de l’acte d’aquest dissabte, les AMPAs també s’han coordinat per oferir un cicle conjunt de xerrades a cadascun dels centres, la primera de les quals ja va tenir lloc aquest dimarts al Ramon Castelltort amb una gran resposta per part de les famílies. La pedagoga i mestra Eva Bach hi va dissertar sobre com “Educar el tresor de les emocions”, davant d’un centenar d’assistents que van prendre bona nota de totes les seves reflexions.

En aquest cicle de xerrades, apadrinades per l’Ajuntament d’Igualada en el marc del programa “Aprenent a educar”, també es tractaran temes com: “Autoestima familiar: com fomentar la dels fills… i la pròpia?” (11 d’abril, Gabriel Castellà), “Psicologia de la felicitat, mites i realitat” (26 d’abril, García Fossas), “El conflicte a l’escola: una oportunitat per créixer” (9 de maig, Emili Vallès) i “La importància d’establir límits en l’educació dels nostres fills” (29 de maig, Dolors Martí).

En totes les xerrades, inclosa la de dissabte, hi haurà servei de monitoratge per als més petits.