L’escola Dolors Martí celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

137

El passat dia 30 de gener es va celebrar el dia Escolar de la No violència i la Pau. I per commemorar-lo a l’escola Dolors Martí hem vam realitzar el nostre tradicional monogràfic que enguany va estar relacionat amb la Pau.

Des dels més menuts fins els més grans varen poder gaudir de tallers que permès treballar de manera interdisciplinari totes les àrees curriculars, així com també han impulsat l’educació en la solidaritat, el respecte i la tolerància.

Al llarg de la setmana vàrem aprendre una cançó molt especial per nosaltres, ja que va néixer d’un poema creat pels alumnes de 6è i que amb l’ajuda de mestres de l’escola hem musicat i mimat.

Com a cloenda de la setmana del monogràfic, el passat divendres vam celebrar la festa de la Pau. Mestres, alumnes i famílies, units a la pati de primària, vam representar un dels símbols de la Pau.

Per iniciar l’acte, dotze alumnes de l’escola van llegir, en el seu idioma matern, una mateixa frase d’en León Tolstói: “NOMÉS SI ENS PERDONEM ACONSEGUIREM LA PAU”, aquest emotiu moment va donar pas a que plegats cantéssim el poema dels alumnes de 6è.

Tot seguit i com a colofó final vam anar a les aules a preparar un berenar especial per l’ocasió: crispetes, fruita, sucs, fruits secs, entrepans… junts vam compartir una jornada que mai oblidarem.