Les persones grans de Vilanova tindran veu en el 8è Congrés Nacional de Gent Gran

23

La gent gran de Vilanova del Camí, que forma part del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, participa des de fa setmanes en la fase preparatòria del proper Congrés Nacional de Gent Gran que tindrà lloc el 25 d’octubre a Món Sant Benet, al Bages.

El passat 10 de juny van participar en una assemblea al Casal de la Gent Gran on es va fer una primera consulta oberta a través d’un qüestionari. Les preguntes giraven entorn dos temes principals que centraran les dues ponències del Congrés. La primera sobre el present de les persones grans: els seus drets i deures i, la segona, sobre les persones grans del futur i les polítiques d’adaptació de la societat a l’envelliment.

Les respostes als qüestionaris oferiran una panoràmica de la realitat diversa de les persones grans de Catalunya, recollint les seves opinions i reflexions.

El Consell de la Gent Gran de l’Anoia, que depèn del Consell Comarcal de l’Anoia, és pionera en la organització i participació en el Congrés i Vilanova del Camí també hi pren part des de la primera edició. La iniciativa però, enceta una nova etapa amb la voluntat de sumar noves comarques i oferir una major representativitat del territori català.

La voluntat dels participants al 8è Congrés de Gent Gran és poder influir en les diferents administracions locals, autonòmiques i fins i tot estatals, per anar assolint reptes i projectes d’interès per al col·lectiu de la gent gran.

Des del Consell de la Gent Gran es promouen activitats de sensibilització i promoció de les persones grans, també accions orientades a afavorir la informació i participació del col·lectiu i la creació de noves entitats, associacions o casals de la gent gran.