5.3 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

Les persones grans de Vilanova tindran veu en el 8è Congrés Nacional de Gent Gran

La gent gran de Vilanova del Camí, que forma part del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, participa des de fa setmanes en la fase preparatòria del proper Congrés Nacional de Gent Gran que tindrà lloc el 25 d’octubre a Món Sant Benet, al Bages.

El passat 10 de juny van participar en una assemblea al Casal de la Gent Gran on es va fer una primera consulta oberta a través d’un qüestionari. Les preguntes giraven entorn dos temes principals que centraran les dues ponències del Congrés. La primera sobre el present de les persones grans: els seus drets i deures i, la segona, sobre les persones grans del futur i les polítiques d’adaptació de la societat a l’envelliment.

Les respostes als qüestionaris oferiran una panoràmica de la realitat diversa de les persones grans de Catalunya, recollint les seves opinions i reflexions.

El Consell de la Gent Gran de l’Anoia, que depèn del Consell Comarcal de l’Anoia, és pionera en la organització i participació en el Congrés i Vilanova del Camí també hi pren part des de la primera edició. La iniciativa però, enceta una nova etapa amb la voluntat de sumar noves comarques i oferir una major representativitat del territori català.

La voluntat dels participants al 8è Congrés de Gent Gran és poder influir en les diferents administracions locals, autonòmiques i fins i tot estatals, per anar assolint reptes i projectes d’interès per al col·lectiu de la gent gran.

Des del Consell de la Gent Gran es promouen activitats de sensibilització i promoció de les persones grans, també accions orientades a afavorir la informació i participació del col·lectiu i la creació de noves entitats, associacions o casals de la gent gran.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Igualada incrementa un 68% en sis mesos els quilos de roba recollida de Càritas

El passat mes de juny, aprofitant el canvi de contracte de l’empresa encarregada de la recollida, l’Ajuntament va augmentar el nombre de contenidors de...

“En Joan sense por i la casa encantada”, un musical a l’Ateneu

El grup Xarxa Igualada, que forma part de La Xarxa, Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, enceta l’any amb la programació d’un...

El Mercat d’Antiguitats amplia expositors i ocuparà un tram més del Passeig

Com cada darrer diumenge de mes, aquest proper diumenge 29 de gener torna el Mercat Antiguitats i col·leccionisme en un format més ampli: s’hi incorporen més...

Últimes notícies