14.7 C
Igualada
Dijous, març 4, 2021

Les millors bandes sonores, al concert del Rotary Club

Rotary Club Igualada

El tradicional concert solidari de Rotary Club Igualada, que enguany arriba a la 21a edició, comptarà amb els prestigiosos pianistes Carles Lama i Sofia Cabruja interpretaran, a quatre mans, en un piano de cua portat expressament de Barcelona, i amb l’acompanyament de l’Orquestra Terres de Marca, “Les Millors Bandes Sonores dels Oscar de Hollywood”. Serà el 24 de gener, a les 6 de la tarda. Es dóna el cas que l’Orquestra Terres de Marca té les seves arrels a l’Anoia, sorgeix l’any 2010 de la mà de Concepció Ramió i Josep Miquel Mindán i compta amb joves intèrprets d’alt nivell, dirigida per l’igualadí Daniel Mestre.

Com ha passat en les vint edicions anteriors, el concert per al servei a la comunitat de Rotary Club sempre ofereix els seus ingressos en benefici d’una causa social. En aquesta ocasió, serà per a l’adequació i millora de la privacitat i confidencialitat de l’Hospital de Dia Oncològic d’Igualada. El president de Rotary, Joan Tristany, explicava que “bàsicament, es tracta de millorar la sala on es fan les sessions de quimioteràpia del nostre Hospital”. “L’administració no té avui suficients recursos i aquesta és una manera de col·laborar amb el nostre centre sanitari, que el tenim a la nostra disposició quan el necessitem. Un hospital d’alt nivell al costat mateix de casa”, afegia.

A més, els assistents també podran fer donatius per coŀlaborar amb el Programa d’Eradicació Total de la Polio al Món, iniciat i impulsat per la Fundació de Rotary Internacional, de manera que, per cada euro que es recull, es converteixen en tres per donació del multimilionari nordamericà Bill Gates, fundador de Microsoft i membre de Rotary. La campanya ha permès eradicar de Polio tot el continent africà, i ara mateix ja només en queden reductes a Afganistan i Pakistan.

Rotary Club va néixer fa 27 anys a Igualada, tot i que l’entitat té ja 110 anys d’història. És present en 196 països i té prop d’1,2 milions de socis. És la segona ONG després de la Creu Roja Internacional. A Catalunya compta amb 52 clubs diferents.

Joan Tristany rotary club igualada

La Veu de l’Anoia ha parlat de l’acte amb Joan Tristany i Franquesa, consultor financer i de gestió empresarial i president de Rotary Club Igualada:

– Hi ha molta gent que espera cada any el Concert Rotary.
És cert, a més aquest any penso que hem aconseguit una proposta musical molt interessant, amb les millors bandes sonores dels Òscar de Hollywood. Un concert d’alt nivell amb una orquestra plena d’anoiencs, i dos pianistes que toquen el piano a quatre mans. És un concert que s’ha fet aquest estiu a la Costa Brava, i també al Palau de la Música. Valdrà la pena, segur.

– Us preocupa molt la vessant social.
És que Rotary no existiria si no hi hagués aquesta causa social de fons. No només per accions com les del concert que fem cada any, sinó també en els àmbits de la salut, l’educació, la lluita contra la fam… Treballem per la gent. En el cas del concert sempre hem intentat ajudar a entitats que ho requerien. Aquest any és l’hospital, i, tot i que és una institució pública, sabem que avui els recursos són molt minsos. Parlant amb el Dr. Sellarès va sorgir la proposta d’ajudar a millorar la sala on es fan les sessions de quimioteràpia. Pensem que, si aconseguim una bona entrada al concert, es podrà aconseguir.

– Sou més lobby o ONG? O les dues coses?
Rotary va néixer està format per professionals i empresaris, i, per la seva feina, doncs és possible que tinguin una certa notorietat i es formi aquesta idea de lobby. Però s’ha de tenir en compte que Rotary va néixer el 1905 per un jove advocat dels Estats Units que va marxar a viure a un altre estat i no coneixia ningú. Va formar un grup d’amics, i a partir d’aquí es van començar a prendre decisions d’ajuda a la comunitat. Aquest model es va escampar per tot el món. Era una forma de fer noves amistats, de fer contactes, de fer un bé comú, de facilitar l’integració… Bé, avui, avui Rotary és l’organització de servei i voluntariat més gran del món, al costat de Creu Roja. Sí, som ONG.

– A vostè li agradaria que es conegués més aquesta vessant social.
Sí. Perquè se’n fa molta. Participem a la Unicef, a la Unesco en temes de salut, com l’eradicació de la Polio, a la ONU, com assessors a nivell econòmic i social…

– A Igualada feu també molta feina, a més del concert.
I tant! Cada any, d’acord amb l’Ajuntament i la Universitat, premiem els millors alumnes de Selectivitat, i dels treballs de recerca d’Humanitats i Ciències. Se’ls convida a participar en un camp d’estiu de joves de Rotary en el país que vulguin. Aquí també fem un camp i rebem una quinzena de joves d’arreu del món, que coneixen Igualada i Catalunya durant quinze dies. Si un jove vol fer un curs al lloc que vulgui del món, organitzem estades llargues, de manera que una família rotària acull aquest jove durant tot l’any. En això tenim força pràctica.

– Us trobeu cada dijous.
Ens trobem per sopar i es fan unes conferències de temes molt variats. I són obertes a tothom. Cada vegada ve més gent. Així també trenquem un cert tabú que hi ha sobre nosaltres, que no és cert, com tampoc que és una entitat només per a homes. Ja hi ha quatre dones, al club d’Igualada. Som gent molt planera, que vol treballar per a la societat, i oberts a tots. Jo com a president voldria que ens sentissim tots més orgullosos de ser anoiencs.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Es presenta el procés participatiu ciutadà d’Igualada, Capital de la Cultura 2022

El dia 16 de març a les 19:30 es durà a terme la sessió informativa sobre el procés participatiu la qual es podrà seguir...

Bars i restaurants podran obrir fins les 5 de la tarda sense interrupcions

La restauració podrà obrir fins a les 5 de la tarda en horari ininterromput a partir de dilluns, segons ha avançat TV3 i ha...

“Una història real”, amb Julio Manrique, aquest diumenge a l’Ateneu

El proper diumenge 7 de març, a les 7 de la tarda, arriba al Teatre Municipal l’Ateneu Una història real, de Pau Miro, protagonitzada...

La Llacuna millorarà l’eficiència energètica de l’enllumenat amb la subvenció del PUOSC

El Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) ha atorgat a l’Ajuntament de La Llacuna ajuts per valor de 370.000 euros. L’import permetrà...

L’Ajuntament d’Igualada impulsa ajuts pel sector del taxi de 23.000 euros

L'Ajuntament d'Igualada ha creat una línia d'ajuts per als professionals del sector del taxi dotada amb 23.000 euros, amb l’objectiu de pal·liar els efectes...
Compartir