Les llars d’infants municipals d’Igualada reobriran el proper dilluns i fins el 17 de juliol
L

11 de juny de 2020

L’Ajuntament d’Igualada ha anunciat aquesta setmana la reobertura de les tres llars d’infants municipals a partir del dia 15 de juny i fins al proper 17 de juliol, que és el dia en què finalitza el curs. La tinenta d’alcalde i regidora d’Ensenyament, Marisa Vila, ha destacat que “considerem que és un servei públic necessari i que l’obertura es pot fer de manera segura i amb garanties”. També ha explicat que en la fase 2 de desconfinament el PROCICAT autoritza la reobertura de centres educatius, de les 9 a les 13 h, amb les adequades mesures de prevenció i que, més concretament, s’autoritza l’obertura de les llars d’infants per als nivells de P1 i P2, però no els lactants. Cada municipi té la potestat de decidir si obre no els centres.

Davant d’aquesta situació, el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament va fer una enquesta a les famílies de les tres llars, Espígol, La Lluna i La Rosella, per saber si estarien disposades i si tenien la necessitat de dur els infants a la llar; un 33% de les famílies va respondre afirmativament. En constatar aquesta demanda, es va sol·licitar a cada llar, juntament amb l’empresa que les gestiona, un pla específic de reobertura per garantir que la tornada a l’activitat es faci amb totes les garanties, tenint en compte la normativa establerta i l’actual situació sanitària a Igualada. Així, els tres centres obriran seguint totes les mesures de prevenció sanitària d’higiene i amb la pertinent adequació d’espais i de reorganització.

Cal recordar que durant la fase de desconfinament es permet la presència màxima de 5 infants per espai i que en la fase 3 es permetran 10 infants, si bé la previsió és que en cap cas s’arribarà a aquesta ocupació màxima permesa. Cal que hi hagi dos educadors o educadores per grup i tant les famílies com el personal docent han de signar una declaració responsable. També s’exigeix la presència d’una persona dedicada a tasques de neteja durant les 4 hores en què la llar estigui en servei. Així mateix, el protocol també recull mesures concretes relacionades amb aspectes com l’entrada i sortida del centre, que s’han de fer esglaonades, l’ús de joguines i xumets o el canvi de bolquers.

Marisa Vila també ha destacat que “confiem en la bona professionalitat de les educadores i els educadors i del personal de neteja i, també, amb la responsabilitat per part de les famílies”

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?