Les escoles de Vilanova traslladen a l’Ajuntament les propostes que prioritzen en el marc del procés participatiu

35

Aquest dimecres es van fer públics els resultats del procés participatiu a les escoles de Vilanova del Camí. La regidoria Imma González explica que “les tres escoles de primària rebran 3.300 € del pressupost participatiu perquè pugui destinar-lo als projectes que, des de cada centre, han prioritzat”.

“Cada escola ha seguit un procés diferent per escollir com s’invertiran aquests 3.300 euros, però en tots els casos ha estat una decisió consensuada des del propis centres”, explica González.

A l’Escola Pompeu Fabra ha guanyat l’opció que proposava la construcció d’un rocòdrom i la instal·lació de taules de joc. En segon lloc, ha quedat la proposta d’adquirir taules de joc i una passera de corda.

Al Joan Maragall l’opció amb més suport ha estat la que proposava la compra de chromebooks, ordinadors personals que treballen amb el sistema operatiu Google Chrome OS. La segona opció va ser l’adquisició d’un projector educatiu i la tercera oferia la possibilitat de comprar un monitor interactiu de 65 polzades.

A l’Escola Marta Mata l’opció més votada ha estat el pack esportiu que inclou l’adquisició de dues porteries i una malla per jugar a vòlei a la pista de l’escola. El pack tecnològic que contemplava la compra de 10 chromebooks i un armari per endreçar-los, ha quedat en segona posició i el pack biblioteca, ha quedat en tercera posició.

A les llars municipals La Baldufa i El Molinet, el procés participatiu continua actiu. Cada llar podrà decidir en quins projectes invertiran una partida de 2.500 €. D’altra banda, des de la regidoria de Participació Ciutadana han reservat una partida de 5.000 € per crear el Consell d’Infància.