Les Escolàpies Igualada segueix amb el projecte #aquíproubullying
L

31 de gener de 2020

Article escrit per Escolàpies Igualada

Sent fidels al nostre projecte educatiu fa dos anys ens vam inscriure al programa #aquiproubullying. Un programa d’innovació pedagògica ofert pel departament d’ensenyament que posa a l’abast dels centres la formació, estratègies i recursos necessaris per elaborar un projecte propi de prevenció, detecció i intervenció davant l’assetjament amb la participació de tota la comunitat escolar, especialment de l’alumnat qui actuarà com observador i agent actiu compromès en la lluita contra l’assetjament a l’hora que adquireix les actituds i els valors propis de la competència social i ciutadana.

A hores d’ara i amb gran satisfacció hem obtingut una valoració positiva del projecte presentat, aconseguint un projecte propi d’assetjament, fet que ha posicionat la nostra escola en el mapa de les escoles innovadores a Catalunya.

A la nostra escola es parteix de la idea que tothom ha d’estar bé a l’escola i tots en som responsables.Tothom és responsable, en el seu dir i en el seu fer, de sembrar a la realitat aquesta idea. Si tothom compleix la regla d’or “el que no vulguis per a tu, no ho vulguis per a ningú” i tots trenquem el silenci davant l’assetjament es pot millorar la convivència a l’escola.

Es decideix anar enfortint aquesta idea com a valor entre l’alumnat perquè es constata cada vegada més que, davant de fets de rebuig a certs alumnes, la millor actuació és la prevenció i l’ajuda del grup.

En més d’una ocasió se sent pels mitjans de comunicació situacions de rebuig que han derivat en conseqüències greus i que no s’han detectat a temps. Passadissos, lavabos, files,… són llocs on es poden donar moments en que algú es pot saltar la regla d’or dia a dia vers un altre, que al mestre tot i vigilar se li pot escapar i que és molt important per poder detectar-ho, trencar el silenci i l’ajuda del grup.
És per això que s’ha participat en aquest programa per elaborar un projecte propi per prevenir i aturar l’assetjament entre iguals. Aconseguint un projecte propi on l’alumnat és agent actiu.

Un projecte que contribueix al desenvolupament personal i social de l’alumnat, potencia el compromís i fomenta la gestió positiva dels conflictes.

Hem iniciat un camí, camí que considerem molt important per sensibilitzar a tota la comunitat educativa davant la prevenció, detecció i l’aturament de l’assetjament entre iguals. Tots junts som protagonistes i tots junts som la clau per millorar la convivència a l’escola amb l’objectiu, amb un to ambiciós, que pugui arribar a ser un valor que guiï les actuacions de tot l’alumnat i formi part de la cultura de l’escola.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta