13.9 C
Igualada
Dijous, febrer 25, 2021

Les Escolàpies Igualada segueix amb el projecte #aquíproubullying

Article escrit per Escolàpies Igualada

Sent fidels al nostre projecte educatiu fa dos anys ens vam inscriure al programa #aquiproubullying. Un programa d’innovació pedagògica ofert pel departament d’ensenyament que posa a l’abast dels centres la formació, estratègies i recursos necessaris per elaborar un projecte propi de prevenció, detecció i intervenció davant l’assetjament amb la participació de tota la comunitat escolar, especialment de l’alumnat qui actuarà com observador i agent actiu compromès en la lluita contra l’assetjament a l’hora que adquireix les actituds i els valors propis de la competència social i ciutadana.

A hores d’ara i amb gran satisfacció hem obtingut una valoració positiva del projecte presentat, aconseguint un projecte propi d’assetjament, fet que ha posicionat la nostra escola en el mapa de les escoles innovadores a Catalunya.

A la nostra escola es parteix de la idea que tothom ha d’estar bé a l’escola i tots en som responsables.Tothom és responsable, en el seu dir i en el seu fer, de sembrar a la realitat aquesta idea. Si tothom compleix la regla d’or “el que no vulguis per a tu, no ho vulguis per a ningú” i tots trenquem el silenci davant l’assetjament es pot millorar la convivència a l’escola.

Es decideix anar enfortint aquesta idea com a valor entre l’alumnat perquè es constata cada vegada més que, davant de fets de rebuig a certs alumnes, la millor actuació és la prevenció i l’ajuda del grup.

En més d’una ocasió se sent pels mitjans de comunicació situacions de rebuig que han derivat en conseqüències greus i que no s’han detectat a temps. Passadissos, lavabos, files,… són llocs on es poden donar moments en que algú es pot saltar la regla d’or dia a dia vers un altre, que al mestre tot i vigilar se li pot escapar i que és molt important per poder detectar-ho, trencar el silenci i l’ajuda del grup.
És per això que s’ha participat en aquest programa per elaborar un projecte propi per prevenir i aturar l’assetjament entre iguals. Aconseguint un projecte propi on l’alumnat és agent actiu.

Un projecte que contribueix al desenvolupament personal i social de l’alumnat, potencia el compromís i fomenta la gestió positiva dels conflictes.

Hem iniciat un camí, camí que considerem molt important per sensibilitzar a tota la comunitat educativa davant la prevenció, detecció i l’aturament de l’assetjament entre iguals. Tots junts som protagonistes i tots junts som la clau per millorar la convivència a l’escola amb l’objectiu, amb un to ambiciós, que pugui arribar a ser un valor que guiï les actuacions de tot l’alumnat i formi part de la cultura de l’escola.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La MICOD organitza una cinquantena d’actes per commemorar el Dia de la Dona

Les regidores dels set municipis de la Conca d’Òdena han presentat aquest dimecres un farcit programa d’actes de commemoració del 8 de març, el...

Es convoca la 16a edició dels Premis Igualada Recerca Jove

La tinenta d’alcalde Carlota Carner ha anunciat aquest dimecres la convocatòria d’una nova edició dels Premis Igualada Recerca Jove atorgats als treballs dels alumnes...

El nou Espai Social i Cultural de Calaf portarà el nom de Carmen Arrojo i Maroto

El passat dilluns, Calaf va celebrar el ple municipal, en format online, del mes de febrer. Un dels primers punts va ser l'aprovació per unanimitat...

Han tingut temps, però no interès

La Diputació de Barcelona afirma que Igualada no té un pla de reactivació econòmica i social davant l’impacte de la covid-19 Som a les portes...

Igualada acollirà un fòrum sobre el comerç català el proper dilluns

Comentar i debatre el present i el futur del comerç local, aquest és l’objectiu del FORUMCOMERÇCAT, organitzat per Igualada Comerç i que es celebrarà...
Compartir