18.4 C
Igualada
Dilluns, setembre 27, 2021

Les Escolàpies Igualada segueix amb el projecte #aquíproubullying

Article escrit per Escolàpies Igualada

Sent fidels al nostre projecte educatiu fa dos anys ens vam inscriure al programa #aquiproubullying. Un programa d’innovació pedagògica ofert pel departament d’ensenyament que posa a l’abast dels centres la formació, estratègies i recursos necessaris per elaborar un projecte propi de prevenció, detecció i intervenció davant l’assetjament amb la participació de tota la comunitat escolar, especialment de l’alumnat qui actuarà com observador i agent actiu compromès en la lluita contra l’assetjament a l’hora que adquireix les actituds i els valors propis de la competència social i ciutadana.

A hores d’ara i amb gran satisfacció hem obtingut una valoració positiva del projecte presentat, aconseguint un projecte propi d’assetjament, fet que ha posicionat la nostra escola en el mapa de les escoles innovadores a Catalunya.

A la nostra escola es parteix de la idea que tothom ha d’estar bé a l’escola i tots en som responsables.Tothom és responsable, en el seu dir i en el seu fer, de sembrar a la realitat aquesta idea. Si tothom compleix la regla d’or “el que no vulguis per a tu, no ho vulguis per a ningú” i tots trenquem el silenci davant l’assetjament es pot millorar la convivència a l’escola.

Es decideix anar enfortint aquesta idea com a valor entre l’alumnat perquè es constata cada vegada més que, davant de fets de rebuig a certs alumnes, la millor actuació és la prevenció i l’ajuda del grup.

En més d’una ocasió se sent pels mitjans de comunicació situacions de rebuig que han derivat en conseqüències greus i que no s’han detectat a temps. Passadissos, lavabos, files,… són llocs on es poden donar moments en que algú es pot saltar la regla d’or dia a dia vers un altre, que al mestre tot i vigilar se li pot escapar i que és molt important per poder detectar-ho, trencar el silenci i l’ajuda del grup.
És per això que s’ha participat en aquest programa per elaborar un projecte propi per prevenir i aturar l’assetjament entre iguals. Aconseguint un projecte propi on l’alumnat és agent actiu.

Un projecte que contribueix al desenvolupament personal i social de l’alumnat, potencia el compromís i fomenta la gestió positiva dels conflictes.

Hem iniciat un camí, camí que considerem molt important per sensibilitzar a tota la comunitat educativa davant la prevenció, detecció i l’aturament de l’assetjament entre iguals. Tots junts som protagonistes i tots junts som la clau per millorar la convivència a l’escola amb l’objectiu, amb un to ambiciós, que pugui arribar a ser un valor que guiï les actuacions de tot l’alumnat i formi part de la cultura de l’escola.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

A la Boutique Hotel Cal Roure, “Plou a l’escala”, de Kima Guitart, o l’art de pintar les sedes

La Boutique Hotel Cal Roure, a la plaça de l’Ajuntament, més enllà de donar vida a un singular edifici del patrimoni arquitectònic igualadí, amb...

El Casal de Calaf celebra el 125 aniversari amb una gran festa

Aquest diumenge el Casal de Calaf està de festa: compleix 125 anys i per celebrar-ho ha programat diversos actes. A les 12 del migdia es...

Les obres de la plaça Picasso de Vilanova, a punt de començar

L’Ajuntament de Vilanova del Camí entoma una de les obres més importants del mandat, la remodelació de la plaça Picasso, una de les més...

“Hem de ser responsables i pensar en global. Que les oportunitats vinguin és millor que buscar-les fora”

El proper 24 d’octubre Jorba viurà una consulta popular per conèixer la seva postura sobre el polígon industrial inclòs en el Pla Director Urbanístic...

L’editorial: Bona Fira, i bona economia!

Aquest divendres es va estrenar la 68a edició de la fira multisectorial d’Igualada, i, després d’any i mig de pandèmia, comencen a veure’s els...
Compartir