13.7 C
Igualada
Dijous, 30 novembre 2023

Un article de

Polèmica per les Contribucions Especials del carrer Major
P

Publicitat

vilanovaok

Les obres d’urbanització del carrer Major de Vilanova del Camí estan pràcticament enllestides, únicament queda pendent un terç de l’obra, el tram més complicat que va des del carrer Onze de Setembre a la plaça Major. Aquest dilluns, el Ple va donar llum verda per iniciar els tràmits que han de permetre l’adjudicació d’aquestes obres que no compten amb el suport d’alguns grups polítics com és el cas de CiU o de Plataforma.

Jordi Barón, de CiU, va mostrar el seu rebuig frontal a aquestes obres per les quals s’han imposat, al seu parer, <<contribucions especials abusives>>. Barón va acusar al govern de manca de diàleg amb els veïns, alguns dels quals, va dir <<passen moltes dificultats>>. Conscient que el carrer Major té mancances important, sobretot en el sistema de clavegueram que provoca inundacions quan plou abundantment, el regidor convergent va proposar al govern centrar l’obra únicament en la substitució de la xarxa de clavegueres i no en la seva urbanització completa que significa fer de nou el vial, les voreres, els serveis de llum, telefonia… i la instal·lació de mobiliari urbà.

Les obres d’urbanització del carrer Major tenen un pressupost d’un milió i mig d’euros i estan subvencionades per la Llei de Barris tot i que el veïnat haurà de contribuir en una proporció d’un 30 a un 32 per cent del pressupost.

Juan Manuel Cividanes, d’IPV, assegura que el moment actual no permet fer grans obres i va proposar a l’equip de govern destinar la subvenció a altres projectes més importants per a la població com ara l’arranjament del Casal de la Gent Gran. Cosa que no serà possible, perquè les subvencions de la Llei de Barris són de caràcter finalista, és a dir, que s’han d’invertir en el projecte pel qual s’ha sol·licitat.

El republicà Xavier Bermúdez va mostrar els seus dubtes sobre la idoneïtat de fer grans obres en aquests moments, <<en els que hauríem de ser especialment curosos>>, va dir. En tot cas, va proposar una consulta popular, una idea que també va secundar Francesc Palacios, de Vilanova Alternativa.

Amb els vots favorables de PSC, VA, ICV i ERC i les abstencions del PP i de Plataforma, ja que IPV i CIU hi van votar en contra, el punt va prosperar. El plec de clàusules es sotmetrà a exposició pública pel termini de 20 dies hàbils, a comptar de l’endemà de la darrera publicació en el BOP i en el DOGC, i si durant aquest període no es presenten reclamacions s’entendrà definitivament aprovat.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies